Spor
  • 9.7.2009 00:14

'GÜCÜMÜZÜ TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK!..'

Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 2009-2010 sezonunun Bursaspor ve Türk futbolu açısından çok güzel geçmesini diledi.

Yeni sezonda Bursaspor Kulübü olarak geçen sezon yaşadıkları başarının daha üstünde bir başarıyı elde etmek istediklerini anlatan Sağlam, bu çerçevede 26 Haziran'da ilk antrenmanı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sağlam, yeni sezon hazırlıklarının ilk etap çalışmasını bugün sabah yaptıkları antrenmanla tamamladıklarına değinerek, ikinci etap çalışmalarına Avusturya'da devam edeceklerini bildirdi.

AVUSTURYA'DA 5 HAZIRLIK MAÇI
Avusturya'da 2 haftalık dönem içinde 5 hazırlık maçı oynayacaklarını anlatan Sağlam, ''İlk hazırlık maçımızı 15 Temmuz'da Gras takımıyla yapacağız. Sonrasında 17 Temmuz'da Hertha Berlin, 19 Temmuz'da Hapoel Telaviv, 22 Temmuz'da Westheim United ve 24 Temmuz'da Denizlispor ile
karşılayacağız'' dedi.

Sağlam, 25 Temmuz'da Avusturya kampını tamamlayıp Bursa'ya döneceklerini dile getirerek, ligin başlamasına bir hafta kala sezon açılışında yeşil-beyazlı taraftarların karşısına çıkacaklarını belirtti.

YENİ SEZON HEDEFLERİ
Yeni sezonla ilgili beklentileri bugüne kadar somut bir şekilde hiç açığa çıkarmadığını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:
''Şöyle ki, 'biz sezonu şu sırada bitirmek istiyoruz. Şu kadar galibiyet alıp, şu kadar puan toplamak istiyoruz' gibi çok somut hedefler koyup da hem taraftarımızı hem camiamızı hem oyuncularımızı hem de kendimizi gereksiz bir baskı içine sokmak istemedim. Ama ortada da bazı gerçekler var. Geçen sene yakalamış olduğumuz bir başarı var. Bu sene taraftarımızın beklentileri doğrultusunda tabi ki daha güçlü bir takım yaratma adına çalışmalarımız oluyor. Ama şunu çok açık ve net bir şekilde söylemek istiyorum ki, başarıda devamlılığı ve istikrarı yakalamayı ve onu yakaladıktan sonra daha büyük başarılara ulaşmak için çalışmalar yapmayı düşünen bir yapımız var. Ortaya koyduğumuz mücadeleyi yeni sezona taşıyarak artı futbol adına daha doğruları, daha güzellikleri sahaya yansıtarak taraftarımıza daha keyifli bir Bursaspor izletmek istiyoruz. Bunun yanında da geçtiğimiz sezon yakaladığımız başarıyı da bu sezona taşıyabilirsek bu bizim için gerçekten önemli bir olay olacak.''

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Sağlam, beklentileri doğrultusunda kadroya takviye çalışmalarının da sürdüğüne değindi.
Bunun ilk adımını çok sayıda teklif olmasına rağmen genç oyuncuları takımda tutarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:
''Bu bağlamda başkanımıza ve yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten ekonomik sıkıntıların çok büyük boyutlarda yaşandığı günümüzde özellikle Bursaspor olarak biz de bu sıkıntıları çok üst düzeyde olmasa bile her takımın yaşadığı kadar yaşıyoruz. Şöyle ligimize baktığımız zaman, ellerinde bu tip futbolcular olup da bugüne kadar satmayan daha olmadı. Herkes oyuncularını birer birer çıkarıp kendi gelecekleri adına sattı ve kendilerine bir ekonomik güç elde ettiler. Volkan'ın, Shin'in, Sercan'ın, Serdar Aziz'in gelen tekliflere rağmen takımımızda tutulması bence çok önemli bir olaydı. Biz bunu başardık, bunu sağladık. Başkanımız ve yönetim kurulumuz, bu oyuncularımız için gelen çok cazip tekliflere rağmen çok dik durarak, Bursaspor'un gücünü bütün Türkiye'ye ve spor kamuoyuna bir defa daha gösterdi. Yani Bursaspor oyuncu satarak hayatiyetini devam ettiren bir kulüp olmaktan ziyade kendi yıldız oyuncularını bünyesinde tutup onlara katkı sağlayabilecek düzeyde de oyuncular transfer ederek taraftarını gelecek sezon adına da bir şekilde umutlu tutma başarısını da göstermiştir. Bu yüzden ben kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.''

HÜSEYİN ÇİMŞİR'İN TRANSFERİ
Sağlam, takımın karakterine uyacak, kulübü ekonomik anlamda sıkıntıya sokmayacak bir transfer çalışması yürüttüklerini ve bu kapsamda Pendikspor'dan Ramazan, Kayserispor'dan Turgay ve Arjantinli orta saha oyuncusu Batalla'yı kadrolarına dahil ettiklerini belirtti.

Son olarak geçen sezon Trabzonspor'un kaptanlığını yapan Hüseyin Çimşir ile 2+1 yıllığına anlaştıklarını vurgulayan Sağlam, bu oyuncunun transferiyle ilgili şunları söyledi:
''Hüseyin Çimşir, hem performans olarak hem de uzun yıllar Trabzonspor'da oynamış olmanın getirmiş olduğu tecrübeyle takımımıza çok önemli katkılar sağlayacağına inandığım bir kardeşim. O da takımımıza hayırlı olsun. Kendisi uzun yıllar Trabzonspor'a hizmet etmiş, fakat çeşitli sebeplerden dolayı oradan ayrılmak zorunda kalmış. Bizzat kendim şahit oldum. Bugün Dinamo Kiev takımıyla görüşme yaptı. Fakat sağolsun bizim de burada olmamızdan dolayı Bursaspor'u tercih etti. Ben bu transferin oluşması için özellikle başkanımıza çok rica ettim. O da kulümüzün ekonomik imkanlarını zorlayarak bu transferin gerçekleşmesini sağladı. Hüseyin'e de teşekkür etmek istiyorum. Dinamo Kiev gibi önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak bir takımdan çok önemli teklif almasına rağmen, daha önceki konuşmalarımıza istinaden sağolsun bizim teklifimizi kabul etti. Kendisi için, Bursaspor için ve Türk futbolu için hayırlı olması en büyük dileğimiz.''

Sağlam, Bursaspor'da transferin bitmeyeceğini, ancak tüm şehrin bu konuda kendilerine destek vermesi gerektiğine dikkati çekti.

Destek konusunda kulübün çok yalnız kaldığını dile getiren Sağlam, ''Ben buradan tekrar tekrar bu sıkıntımızı dile getirmek istiyorum. Şehrin bu konuda bize destek olması lazım. Yani buradan açık söylemek gerekirse, şu Bursaspor'un dışarıda kapısı var ya, o kapıdan içeride şu anda yalnız kalmış durumdayız. Dolayısıyla bu konuda herkesi sorumluluk almaya Bursaspor'a katkı sağlamaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:24

İLGİLİ HABERLER