Gündem
  • 31.8.2007 15:01

GÜL'E, HAVA HARP OKULU'NDA AİLELERDEN BÜYÜK İLGİ

Hava Harp Okulunda diploma ve sancak devir teslim töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da katıldığı törenle gerçekleştirildi.
      Tören bitiminde aileler çocuklarının yanına indiler. Bu sırada Gül’e aileler tarafından büyük ilgi gösterildi. Aileleri tebrik eden Gül, "Çok iyi evlatlar yetiştirmişsiniz" dedi. Bazı aileler Gül ile birlikte fotograf çektirdiler.
      Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu Komutanlığında düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Gül’ün tören alanına gelişiyle başladı. Gül, protokol tribününden öğrencileri ve sancak kıtasını "Hava Harp Okulu merhaba" diyerek selamladı.
      Ardından, bir konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 2’si dost ve müttefik ülkelerden, 4’ü de kadın olmak üzere 237 pilot adayı genç teğmen ile . dönem mezunlarını veren okulun, günümüze kadar değerli lider ve komutanlar yetiştirdiğini söyledi.
     
      -TÖRENDEN NOTLAR-

      Türk Yıldızları’nın gösterisi sırasında tüm konuklar tören alanına davet edildi. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı Orgenaral Büyükanıt ve diğer konuklar, gösteriyi buradan izledi.
      Bu arada Orgeneral Büyükanıt’ın gösterinin sona ermesini beklemeden tören alanından ayrıldığı görüldü. Öte yandan Orgeneral Büyükanıt, kendisine sevgi gösterisinde bulunan ailelere, karşılık verdi.
      Cumhurbaşkanı Gül, gösterinin sona ermesinin ardından alandan ayrıldı.
      Bu sırada Gül’e aileler tarafından büyük ilgi gösterildi. Aileleri tebrik eden Gül, "Çok iyi evlatlar yetiştirmişsiniz" dedi.
      Mezunlar, Türk Yıldızları’nın gösterisinin ardından kılıç çatarak mezuniyetlerini kutladı.
      Gül, törenin ardından komutanlarla yemek yedi ve Trabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne geçti. Bu sırada bir grup vatandaş ellerindeki bayaraklarla Gül'ü alkışlayarak, "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırdılar.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER