19 Eylül corona virüsü tablosu.. Vefat sayısı düşüyor

2 dk okuma
19 Eylül corona virüsü tablosu.. Vefat sayısı düşüyor

Hızlı Özet

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Muğla, Yalova, Kilis, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Antalya, Edirne, Çanakkale ve Eskişehir oldu.






Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 338 bin 873 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 398 kişinin testi pozitif çıktı, 213 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca yaptığı açıklamada, son bir haftadaki vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çekerek, "Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanlığı, 19 Eylül Corona virüs tablosunu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 338 bin 873 Kovid-19 testi yapıldı, 26 bin 398 kişinin testi pozitif çıktı, 213 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 27 bin 160 oldu.



AŞILAMADA SON DURUM



18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 84,86, ikinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 67,70 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar yapılan aşı sayısı toplamda 105 milyon 110 bin 950'ye yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte toplam 216 bin 856 doz aşı uygulandı.



En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il Muğla, Yalova, Kilis, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Antalya, Edirne, Çanakkale ve Eskişehir oldu.



En az bir doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Gümüşhane, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Bingöl, Siirt, Muş, Bayburt ve Elazığ olarak sıralandı.



BİR İL DAHA MAVİ OLDU



Bitlis, aşılama oranında yüzde 75'i geçerek maviye döndü



BAKAN KOCA VAKALARA DİKKAT ÇEKTİ!



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son bir haftadaki vaka sayılarının yüksekliğine dikkat çekerek,  "Bugünkü vaka sayısı 26.398. Yeni can kaybımız 213. Vaka sayıları son bir haftadaki seyrinde devam ettiği takdirde, yüksek sayıda can kayıplarının önüne geçemeyeceğiz. Tedbirler ve aşıyla istikrarlı bir düşüş sağlamalıyız. Son bir hafta bizi uyarıyor" ifadelerini kullandı.

 



Son dakika haberi: 19 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı



18 EYLÜL KORONAVİRÜS TABLOSU



Son dakika haberi: 19 Eylül corona virüsü tablosu ve vaka sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı




Bu haber 1253 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR