30 yıl sonra Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasından geçti

••1 dk okuma
30 yıl sonra Paşinyan’ın uçağı Azerbaycan hava sahasından geçti

Hızlı Özet

“Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın uçağı, yıllar sonra ilk kez Azerbaycan hava sahasından geçerek yurtdışına çıktı.”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın uçağı, yıllar sonra ilk kez Azerbaycan hava sahasından geçerek yurtdışına çıktı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın uçağı, 30 Ağustos’ta Azerbaycan hava sahasından geçerek yurtdışına çıktı, 6 Eylül gecesi aynı rotadan geri döndü.

Ermenistan Başbakanlığı Basın Sözcüsü Nazeli Baghdasaryan, yaptığı açıklamada, "Bu yıl 30 Ağustos'ta Başbakan'ın uçağı, Azerbaycan hava sahasından geçerek yurtdışına çıktı ve 6 Eylül gecesi geri döndü" ifadelerini kullandı.

Baghdasaryan, Washington'da 8 Ağustos'ta gerçekleştirilen barış temaslarının ardından Ermenistan’ın Azerbaycan’dan resmi hava geçiş izni talep ettiğini ve olumlu cevap aldığını duyurdu.

"BU, BARIŞ VE GÜVENİN TESİSİ ADINA ATILMIŞ PRATİK BİR ADIMDIR"

Ermenistan tarafı, bu gelişmeyi "iletişimin açılması, barış gündeminin teşviki ve karşılıklı güven ortamı oluşturulması" yönünde önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Azerbaycan tarafı ise konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapmazken, hava sahasının açılması yönünde alınan bu kararın Karabağ sonrası dönemde Ermenistan’a verilen stratejik bir mesaj olduğu değerlendirmeleri ön plana çıkıyor.

AZERBAYCAN UÇAKLARI YILLARDIR ERMENİSTAN ÜZERİNDEN UÇUYORDU

Öte yandan, Azerbaycan uçaklarının uzun süredir, ana kara ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasındaki uçuşlarını Ermenistan hava sahası üzerinden gerçekleştirdiği biliniyor. Ancak bu durum, Ermenistan tarafından karşılık görmemişti. Paşinyan'ın uçağının bu rotayı ilk kez kullanması, bir ilki teşkil ediyor.

Bu haber 614 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Belediyelerin "köpek vergisi" geliri 2025'te 429,7 milyon avro oldu
Dünya

Belediyelerin "köpek vergisi" geliri 2025'te 429,7 milyon avro oldu

Son 10 yıllık dönem dikkate alındığında ise köpek vergisi gelirlerinde ciddi artış olduğu görüldü. Bu başlıkta 322 milyon avro vergi geliri elde edilen 2015 yılıyla geçen yıl karşılaştırıldığında artış oranı yüzde 33,4 oldu.

Habervitrini10385 Görüntüleme
Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Nepal'de sel felaketinde kaybolan binlerce kişi için arama kurtarma çalışmaları sonlandırılacak

Nepal, Çin sınırına yakın Rasuwa bölgesi ve çevresinde 26 Ağustos'ta meydana gelen ve 1455 kişinin yaşamını yitirdiği selde kaybolan binlerce kişiye yönelik arama kurtarma çalışmalarını sonlandıracağını açıkladı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini11899 Görüntüleme
 Gazze'de enkaz altında kalan 8 bin kişinin naaşının çıkarılması 8 yıl sürebilir
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Gazze'de enkaz altında kalan 8 bin kişinin naaşının çıkarılması 8 yıl sürebilir

Gazze Şeridi Sivil Savunma Teşkilatı Sözcüsü Mahmud Basal, İsrail saldırılarında teşkilatın 16 merkezinden 14'ünün yıkıldığını ve enkaz altındaki yaklaşık 8 bin kişinin cenazesini çıkarmanın mevcut şartlarda 8 yıl süreceğini söyledi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14792 Görüntüleme
İsrailli siyasi lider: Düşmanımız Hamas değil, Gazze'nin kendisi
Dünya

İsrailli siyasi lider: Düşmanımız Hamas değil, Gazze'nin kendisi

Eski Likud milletvekili, The Jerusalem Post'a verdiği röportajda Filistin topraklarının geri kalanının da tamamen yok edilmesi ve Yahudi yerleşimlerinin yeniden kurulması çağrısında bulundu.

Habervitrini11256 Görüntüleme