32 yıl sonra tahliye oldu!..

2 dk okuma
32 yıl sonra tahliye oldu!..

Hızlı Özet

32 yıllık mahkumiyet hayatının son 10 yılını Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi’nde geçiren Tahir Canan (59)isimli mahkum bugün tahliye oldu.


Türkiye’nin en uzun süre cezaevinde yatan mahkumlarından TDKP üyesi Tahir Canan 32 yıl sonra tahliye oldu. 4.yargı paketi kapsamında Bandırma M Tipi Cezaevi’nden tahliye edilen Tahir Canan, "Umarım benim başıma gelenler bundan sonra başkasının başına gelmez" dedi.

Avukatı Yıldız İlmek, müvekkili Canan hakkında Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen şartlı tahliye kararını Bandırma Adliyesi’ne giderek elden aldı.

Avukat, daha sonra ailesi ve arkadaşlarıyla cezaevine gitti. Yaklaşık 3,5 saatlik bekleyişin ardından 59 yaşındaki Tahir Canan tahliye edildi. Tahir Canan’ı eşi Gülnigar Canan (51) çocukları İmrankaya Canan (20) İlhan(35) Gökhan (34) Cahit (37) 6 torunu ve kardeşleri karşıladı.

32 yıllık mahkumiyeti biterek yeni kanundan yararlanarak tahliye olan Can ailesiyle kucaklaştı. Cezaevi önünde bekleyen ailesine sarılarak tahliye sevincini paylaşan Canan,"Bu süreç sizin eseriniz oldu. Mücadele etmeseydik bugün dahi içerde olacaktık. Sizlerin çabasıyla bugün özgürlüğümüze kavuşmuş olduk. Bu mücadele burada bitmedi. Yıllardır hukuki karşılığı olmayan bir ceza yattım. Umarım bundan sonra hiç kimsenin başına bunlar gelmez. Gelmesini de istemem. Yarın da emekçi sınıfının 1 Mayısı. Yarın yine restleşmeler olur. Umarım hükümet bu restleşmelerden vazgeçer. Ben 1 Mayısta Gebze’de olacağım" dedi.

Canan, 32 yıldır içerdeyim. Hayatımda bir şey kaldı mı onu bilmiyorum. Sadece ailem kaldı. Bir de mücadelemiz kaldı. Onun dışında hiçbir şey kalmadı. Sizin kullandığınız aletlerin hepsine yabancıyım. Hiçbirini kullanmasını bilmiyorum. Bu her şeyi anlatabilir" diye konuştu.

Tahir Canan, 1978’de Gaziantep’te oturdukları mahallede sağ görüşlü iki kişinin öldürülmesi üzerine gözaltına alındı. Tahir Canan, 36 yıla mahkum edildi. Canan, 12 yıldan fazla cezaevinde yattıktan sonra 1991’de çıkarılan ’Şartlı Tahliye Yasası’ ile birlikte serbest bırakıldı. 1993 yılında akraba ziyaretine gittiği Malatya’da yeniden gözaltına alınıp tutuklandı. TDKP örgüt üyeliğinden 12,5 yıl daha cezaya çarptırıldı. Şartlı salıverme ile tahliye olduğu için infazı yandı ve tekrar 36 yıla mahkum oldu.

(İHA)

 


Bu haber 948 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İmamoğlu davasında Murat Kapki’den geri adım: İfadelerim uydurma
Asayiş

İmamoğlu davasında Murat Kapki’den geri adım: İfadelerim uydurma

Ekrem İmamoğlu davasına tutuklu iş adamı Murat Kapki’nin mahkeme salonunda yankı uyandıran savunması damga vurdu. İddianamede "suç örgütünün reklam ayağı" olarak nitelendirilen Kapki, savunmasında tahliye umuduyla ifade verdiğini ve dosyadaki birçok suçlamanın uydurma olduğunu öne sürdü.

Habervitrini13181 Görüntüleme
İstifaya götüren 'yasak aşk' dosyası yargıda! Mutlu Işıksu: O ben değildim
Asayiş

İstifaya götüren 'yasak aşk' dosyası yargıda! Mutlu Işıksu: O ben değildim

Adapazarı’nı sarsan "yasak aşk ve şantaj" iddiasında yargı süreci başladı. AK Parti’den ihraç istemi sonrası istifa eden Mutlu Işıksu, mahkemede şantaj dosyasındaki 40 milyon liralık detayı ve "züccaciye dükkanındaki fil" tehdidini anlattı. Karşı taraftan gelen "Elimizde başka kadınlarla olan yazışmaları da var" savunması ise duruşmaya damga vurdu.

Habervitrini9132 Görüntüleme
Çarpık ilişkiler itirafı! Erkek öğrenci yarı çıplak camdan atladı!
Asayiş

Çarpık ilişkiler itirafı! Erkek öğrenci yarı çıplak camdan atladı!

Kastamonu'da erkek üniversite öğrencisi yarı çıplak şekilde pencereden atlayarak yaralandı. Evde bulunan araştırma görevlisi A.D. tutuklandı. Şahıs ifadesinde çarpık ilişki yaşadıklarını ve aralarında çıkan tartışma sonucu gencin aşağı atladığını söyledi.

Habervitrini13548 Görüntüleme
Özel'in Özkan Yalım'la yazışmaları ortaya çıktı: Sağlam bir paketi benim arabadaki valize koy
Asayiş

Özel'in Özkan Yalım'la yazışmaları ortaya çıktı: Sağlam bir paketi benim arabadaki valize koy

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın itirafçı olup verdiği ek ifadede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile WhatsApp yazışmaları yer aldı. Özel'in "Sağlam bir paketi benim arabada mavi valizin içine koyuver" yazması dikkat çekti.

Habervitrini13705 Görüntüleme