ABD'den Gazze açıklamaları! Trump: Netanyahu bombardımanı bitirmeye hazır

••1 dk okuma
ABD'den Gazze açıklamaları! Trump: Netanyahu bombardımanı bitirmeye hazır

Hızlı Özet

“ABD Başkanı Trump, Netanyahu'nun bombardımanı bitirmeye hazır olduğunu söyledi. ABD Başkanı açıklamasının devamında "Hamas iktidarda kalırsa tamamen yok edilecek" ifadelerini kaydetti.”

ABD Başkanı Trump, Netanyahu'nun bombardımanı bitirmeye hazır olduğunu söyledi. ABD Başkanı açıklamasının devamında "Hamas iktidarda kalırsa tamamen yok edilecek" ifadelerini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Gazze’deki savaşın henüz sona ermediğini belirtti. Rubio, Trump’ın Gazze planını açıklamasının ardından atılan adımlara rağmen çatışmaların sürdüğünü vurguladı.

Rubio, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın sonlandırılmasını ve Gazze Şeridi’nde kalıcı barış sağlanmasını öngören barış planına ilişkin, "Savaş henüz bitmedi, daha yapılacak çok iş var. Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya ilişkin görüşmeler yapılıyor. Hamas’ın ciddi olup olmadığını konuşmaların gidişatına göre anlayacağız" dedi.

 

"NETANYAHU HAZIR"

Rubio'nun ardından ABD Başkanı Trump'tan açıklama geldi. 

ABD Başkanı, "Netanyahu bombardımanı bitirmeye hazır. Hamas iktidarda kalmak isterse tam bir yok edilme olur. Ciddi mi değil mi anlayacağız" dedi.

ABD'den peş peşe Gazze açıklamaları! Trump: Netanyahu bombardımanı bitirmeye hazır - 1. Resim

Bu haber 616 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yuh artık.. Husilerin Mekke ve Medine'ye attığı iki füze engellendi
Dünya

Yuh artık.. Husilerin Mekke ve Medine'ye attığı iki füze engellendi

Havalimanı yönetimi, kesinleşmiş rezervasyonu bulunan yolculara, havalimanına gitmeden önce rezervasyon ve uçuş durumlarını teyit etmek için hava yolu şirketleriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Habervitrini14598 Görüntüleme
Fransa hem sokakta hem kasada patlamak üzere.. Borç 4 trilyon dolara ulaştı
Dünya

Fransa hem sokakta hem kasada patlamak üzere.. Borç 4 trilyon dolara ulaştı

Maliye politikasının krizde merkezi bir konumda olduğu su götürmez bir gerçek. Fransa’nın kamu borcu (4 trilyon dolar) gayri safi yurt içi hasılanın (3,55 trilyon dolar) yüzde 119’una yaklaşırken, ekonomi 2026 yılı için yüzde 0,4 ila 0,5 civarında büyüme oranlarına geriledi. Aynı zamanda genel bütçe açığının gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 5’ini aşması beklenmekte olup bu durum, hükümetin kamu hesaplarını yeniden dengeye kavuşturma çabalarını zorlaştırıyor.

Habervitrini14157 Görüntüleme
Trump'a rest çeken Libya Amerika'ya nota verdi
Dünya

Trump'a rest çeken Libya Amerika'ya nota verdi

Açıklamada ayrıca, Bakanlığın egemen bir devlet olarak Libya'nın ve halkının onurunu zedeleyecek, itibarını baltalayacak ya da seçim tartışmaları ve iç siyasi hesaplara dahil edecek her türlü açıklamayı reddettiğini vurgulandı.

Habervitrini13373 Görüntüleme
Netanyahu'nun gizli dosyası patladı! "Kayıtları karartıp, askerlere bağırdı"
Dünya

Netanyahu'nun gizli dosyası patladı! "Kayıtları karartıp, askerlere bağırdı"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında 7 Ekim 2023 saldırıları sonrasında yürütülen gizli toplantılara ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı.

Habervitrini12990 Görüntüleme