ANNAN, PLANIN SON HALİNİ TARAFLARA RESMEN SUNDU

••2 dk okuma
ANNAN, PLANIN SON HALİNİ TARAFLARA RESMEN SUNDU

Hızlı Özet

“BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıs'ta çözümü amaçlayan planının son halini müzakere edilmek üzere taraflara resmen sundu.”

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Kıbrıs'ta çözümü amaçlayan planının son halini müzakere edilmek üzere taraflara resmen sundu.
Annan'ın planını sunuşu sırasında heyetler için daire şeklinde beş ayrı masa kuruldu. Planın taraflara takdiminde Genel Sekreter'in yanı sıra Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto da hazır bulundu. Taraflar sekizer kişilik heyetlerle temsil edildi.
Türk heyetine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Yunan heyetine Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis, KKTC heyetine Başbakan Mehmet Ali Talat ve Rum heyetine de Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos başkanlık etti.
KKTC heyetinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da yer aldı.
Burgenstock'ta 24 Mart'ta başlayan görüşme süreci çerçevesinde Annan'ın planının son halinin takdimi sırasında görüntü için havuz sistemi oluşturularak az sayıda gazetecinin görüntü ve fotoğraf almasına izin verildi.

YUNANİSTAN ANNAN'IN SUNDUĞU PLANI İNCELİYOR

Yunanistan hükümet sözcüsü Teodoros Rusopulos, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın sunduğu 4. taslak planı incelediklerini söyledi.
Rusopulos, İsviçre'nin Burgenstock kasabasında yapılan dörtlü Kıbrıs görüşmelerinde kaydedilen gelişmelere ilişkin gazetecilere bilgi verdi.
Annan'ın 250 sayfadan oluşan taslak planını KKTC ve Rum Yönetimi dışişleri bakanlarına sunduğunu belirten Rusopulos, planın değerlendirilmesi çalışmalarına başlandığını kaydetti.
Yunanistan'ın Kıbrıs Rum kesimine yardımcı olmak için Burgenstock'ta olduğunun altını çizen Rusopulos, Başbakan Kostas Karamanlis'in bu sabah Rum lider Tasos Papadopulos ile biraraya geldiğini kaydederek, ''Biz, BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde, AB müktesebatıyla uyumlu, kalıcı ve adil bir çözüm istiyoruz'' diye konuştu.
Karamanlis'in dün akşam Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile biraraya geldiğini ve Gül'ü yerel seçim zaferi nedeniyle kutladığını da açıklayan Rusopulos, Karamanlis'in bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Annan ve AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günther Verheugen ile ikili görüşmeler yapmasının söz konusu olduğunu kaydetti.
Başbakan Karamanlis'in ABD Başkanı George Bush'tan uluslarrası terözimle mücadeleye ilişkin bir mektup aldığını da açıklayan Rusopulos, ayrıca İngiltere Başbakanı Tony Blair'in de Karamanlis'e bir mektup göndererek, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamasını rica ettiğini belirtti.
Bu arada, Yunan heyetine yakın kaynaklar, Yunan-Rum tarafının Burgenstock'ta New York anlaşması çerçevesinde davranmaya ve Annan planının kabulüne ön garanti oluşturacak nitelikte herhangi bir imza atmaya niyetli olmadıklarını kaydettiler.
Aynı kaynaklar, Türk tarafının masaya harita getirdiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını da vurguladılar.

Bu haber 1479 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması
Gündem

Erdoğan'dan Azerbaycan'a ders olacak öğrencilerin kılık kıyafeti açıklaması

Kuşkusuz çok daha gurur verici olan, bu vizyonun Türkiye Maarif Vakfımız aracılığıyla dünyanın farklı köşelerine taşınmasıdır. Bakınız, bugün bir yandan okul öncesinden yükseköğretime 24 milyonu aşkın öğrenciye nitelikli eğitim veriyor, diğer yandan uluslararası eğitimde inşa ettiğimiz güçlü kapasiteyi Maarif Vakfı gibi kurumlarımızla dost ve kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz.

Habervitrini9339 Görüntüleme
Erdoğan : FETÖ emperyalizme hizmet, Siyonizme uşaklık etti
Gündem

Erdoğan : FETÖ emperyalizme hizmet, Siyonizme uşaklık etti

Kıymetli misafirler, bundan 10 sene önce Türkiye Maarif Vakfımızın kuruluşunda ülkemizin yurt dışındaki eğitim faaliyetlerini güçlü, güvenilir ve kurumsal bir yapıya kavuşturma hedefimiz başat bir rol oynadı. FETÖ'nün yurt dışındaki eğitim yapılanmasının yol açtığı sorunların en az hasarla atlatılması da vakfımızın görev ve sorumlulukları arasındaydı.

Habervitrini13193 Görüntüleme
Hakan Fidan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un konuşması başlarken salonu terk etti
Gündem

Hakan Fidan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un konuşması başlarken salonu terk etti

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki CICA 7. Zirvesi'nde öğle saatlerindeki konuşmasına başladığı anlarda, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 10'dan fazla ülkenin temsilcisi salonu terk etti.

Habervitrini14251 Görüntüleme
Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin trafik kazasında vefat etti
Gündem

Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin trafik kazasında vefat etti

Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde meydana gelen zincirleme trafik kazasından acı haber geldi. Kazada ağır yaralanan Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Habervitrini10726 Görüntüleme