Bahçeli : PKK'nın silah bırakmasıyla kara günler kapandı, yüreklere su serpildi

2 dk okuma
Bahçeli : PKK'nın silah bırakmasıyla kara günler kapandı, yüreklere su serpildi

Hızlı Özet

Terörsüz Türkiye hedefinin sağlam adımlarla mesafe aldığını ifade eden Bahçeli, bugünden itibaren PKK’nın gruplar halinde silah teslimine başladığını, kara bir dönemin kapanması konusunda tarihi gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’den tarihi anlara tarihi mesaj: Yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır
MHP Lideri Devlet Bahçeli, PKK’nın silah bırakma kararını “tarihi bir milat” olarak nitelendirdi. Bahçeli, Türkiye’nin terör belasından kurtuluşun eşiğine geldiğini belirterek, “Terörsüz Türkiye refah ve huzurun kulvarıdır” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’nın silah bırakma kararına ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Bahçeli, Türkiye’nin ve mücavir bölgelerin ümit dolu bir döneme etap etap ilerlediğini belirtti.

Türkiye’nin, mazisi yarım asra yaklaşan bölücü terör musibetinden kurtuluşun eşiğine geldiğine dikkat çeken Bahçeli, 27 Şubat İmralı açıklamasıyla gündeme gelen “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”na uygun şekilde PKK’nın 5-7 Mayıs 2025 tarihlerinde 12’nci kongresini toplayarak örgütsel varlığını feshettiğini ve silah bıraktığını ilan ettiğini hatırlattı.

Bahçeli açıklamasında şu değerlendirmelere yer verdi:

“Nitekim en son videolu mesajından da anlaşıldığı üzere PKK’nın kurucu önderliği sözünü tutmuş, taahhüdünün ardında durmuş, küresel ve bölgesel tehditleri zamanında görmüştür. Bunun yanında DEM Parti, sağduyulu ve sorumlu bir siyaset çizgisini koruyarak terörsüz Türkiye hedefine samimiyetle bağlı kalmış, dengeli ve isabetli söz ve değerlendirmelerle bin yıllık kardeşliğin safında yerini almıştır.”

Bahçeli, bir devlet politikası haline gelen “Terörsüz Türkiye” kararlılığını başından beri sahiplenen Cumhurbaşkanı ve hükümetin süreci sonuna kadar sahiplendiğini belirterek Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın da hiçbir tahrike kapılmadan siyasi dirayeti muhafaza ettiğini vurguladı.

Terörsüz Türkiye hedefinin sağlam adımlarla mesafe aldığını ifade eden Bahçeli, bugünden itibaren PKK’nın gruplar halinde silah teslimine başladığını, kara bir dönemin kapanması konusunda tarihi gelişmelerin yaşandığını kaydetti.

Bahçeli açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Provokasyon ortamını canlı tutmak maksadıyla istismar, iftira ve inkâr yarışına giren siyasi ve ideolojik mahiyetli çevreler, yeşeren umutlar ve genişleyen barış ve huzur iklimi karşısında hayal kırıklığına uğramıştır. Hakikaten hem Türkiye’miz hem de bölgemiz açısından fevkalade önemde günler yaşanmaktadır. Pozitif ve yüreklere su serpen gelişmeler bir milattır ve bu kapsamda maşeri vicdan memnuniyet duymaktadır. Terörsüz Türkiye; refah, güven ve huzur dolu bir geleceğin kulvarıdır. Terörsüz Türkiye; milli birlik ve dayanışmanın mutlak ve mütemadi kuvvesidir.”

Silah teslim işleminin belirlenen takvim içinde tamamlanacağını vurgulayan Bahçeli, kötü anıların geride kalacağını, yeni yüzyılın mimarı ve mihverinin Türk milleti olacağını dile getirdi.

Bahçeli açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinin gerçekleşmesi uğruna emeği, eylemi ve desteği bulunan herkese şükranlarımı sunuyor, aziz milletimize yeni dönemin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Bu haber 623 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Genel Af Tartışmaları Sona Erdi: Gündemde 'Kontrollü İnfaz' Düzenlemesi Var
Gündem

Genel Af Tartışmaları Sona Erdi: Gündemde 'Kontrollü İnfaz' Düzenlemesi Var

Kamuoyunun gündemindeki 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin 10 maddelik yasal çerçevenin ayrıntıları netleşti. Genel af iddialarını sonlandıran düzenleme, 'kontrollü infaz' formülünü öne çıkarırken, Başkan Erdoğan'ın talimatıyla Meclis'in çalışma takvimi de uzatıldı.

Habervitrini14709 Görüntüleme
Başkan Erdoğan Haluk Levent'e vurdu
Gündem
#ATO Congresium#ahbap derneği#Ahbap Soruşturması

Başkan Erdoğan Haluk Levent'e vurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 2. İletişim Şurası'nda yaptığı konuşmada, dezenformasyonla mücadelenin milli bir güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. Erdoğan, özellikle 6 Şubat depremleri gibi kriz anlarında devleti ve milleti hedef alanların ve bu durumu fırsatçılığa çevirenlerin adalet karşısına çıkarıldığını ifade etti.

Habervitrini12109 Görüntüleme
Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası
Gündem

Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası

Ankara'nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde 26-27 Temmuz'da yaşanan su kesintisinin ardından binlerce kişinin benzer sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi. Sosyal medyada 'su kaynaklı salgın' söylentileri yayılırken, ASKİ şebeke suyunun güvenli olduğunu duyurdu, Sağlık Bakanlığı ise konuya ilişkin henüz resmi bir beyanda bulunmadı.

Habervitrini9808 Görüntüleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir
Gündem
#Güncel#Gündem#İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Habervitrini10646 Görüntüleme