Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Ağustos-3 Eylül'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Her 100 bin kişide Kovid-19 vaka sayısı İstanbul'da 156,95, Ankara'da 242,61 İzmir'de 45,58 oldu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı "28 Ağustos-3 Eylül arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Kovid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" dedi.
Vaka yoğunluğu en çok artan 10 il
Koca, "28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en ok artan 10 ilimiz: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli" açıklamasında bulundu.
EN ÇOK ARTAN İLLER
Koca, "28 Ağustos-3 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre EN ÇOK ARTAN 10 İLİMİZ: Kayseri, Elazığ, Karaman, Bolu, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Tunceli, Bartın! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı! Kurallar çok gerekli" ifadelerini kullandı.
EN YÜKSEK 3 İL
Buna göre, en yüksek vaka oranına sahip üç il, 653,10 ile Rize, 507,874 ile Bayburt ve 424,58 ile Aksaray oldu. İstanbul'da ise 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı 156,95




