Elon Musk Korona kısıtlamalarına karşı savaş ilan etti

1 dk okuma
Elon Musk Korona kısıtlamalarına karşı savaş ilan etti

Hızlı Özet

Teknoloji girişimcisi, Amerikalıları "onlara oy vermemeye" çağırdı ama yine "onların" kim olduğunu netleştirmedi.






Dünyanın en zengin insanı, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, loronavirüs kısıtlamalarıyla ilgili olarak, "Halkı yeterince korkutursanız, özgürlüğün kaldırılmasını talep ederler. Bu tiranlığa giden yol" dedi.



Teknoloji girişimcisi, Amerikalıları "onlara oy vermemeye" çağırdı ama yine "onların" kim olduğunu netleştirmedi.



Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Halkı yeterince korkutursanız, özgürlüğün kaldırılmasını talep ederler. Bu tiranlığa giden yol" dedi.



Musk, yarın Ottawa'da tüm resmi halk sağlığı önlemlerinin kaldırılması lehine bir protesto düzenlemeyi planlayan ve Kanadalı kamyon şoförlerinden oluşan marjinal grubu desteklerken BM'nin neden "2020 dünya ölüm oranlarını yayımlamadığını" da sorguladı.



Musk tecritler ve sosyal mesafenin muhtemel sonuçlarına ilişkin görüşlerini sık sık paylaşıyor ve Tesla'nın CEO'su, virüsün kendisinin ciddiyetini de sorguladı.



Musk, Mayıs 2020'de podcast sunucusu Joe Rogan'a "ölüm oranının DSÖ'nün söylediğinden çok daha düşük olduğunu", "gerçekten panik oluşmasının istendiğini" ve tecritlerin "temelde anayasanın ihlali" ve "medeni özgürlüklerimizin çiğnenmesi" olduğunu söylemişti.




Bu haber 938 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li Senatör Lindsey Graham öldürüldü mü
Dünya

ABD'li Senatör Lindsey Graham öldürüldü mü

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, 71 yaşında hayatını kaybetti. Ön otopsi raporunda, Graham'ın damar sertliğine bağlı gelişen aort yırtılması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Graham'ın ölümüyle birlikte Cumhuriyetçilerin ABD Senatosu'ndaki fiili sandalye sayısı 51'e düştü. ABD Başkanı

Habervitrini14023 Görüntüleme
Suriye Halk Meclisi atamaları: Nasıl bir parlamento oluştu?
Dünya

Suriye Halk Meclisi atamaları: Nasıl bir parlamento oluştu?

Esed rejiminin devrilmesinin ardından yönetimi devralan yeni idare, geçmişin acı tecrübelerini ve çok kültürlü toplumsal dokuyu gözeterek ülkenin yeni siyasal düzenini etnik, dini veya mezhebi kimlikler üzerine inşa etmedi.

Habervitrini12973 Görüntüleme
İsrail Ordusu : Erdoğan Türkiye'yi  İsrail karşıtı Mihver devletlerine yaklaştırıyor
Dünya

İsrail Ordusu : Erdoğan Türkiye'yi İsrail karşıtı Mihver devletlerine yaklaştırıyor

İsrail ve Türkiye arasındaki gerilimler sürerken , askeri bir kaynak Maariv'e bu hassas konu hakkında konuştu. Askeri kaynak, " Türkler Mihver Devletleri'nin bir parçası olmaya istekli . Ancak geçmeleri gereken birkaç adım var" dedi.

Habervitrini14735 Görüntüleme
İran'da art arda patlama sesleri! Bölgede tansiyon yükseliyor
Dünya

İran'da art arda patlama sesleri! Bölgede tansiyon yükseliyor

İran'ın Hürmüzgan eyaletindeki Bender Abbas kenti ile Keşm Adası yakınlarında patlama sesleri duyuldu. Keşm Kaymakamı Hüseyin Emir Timur, patlamaların ABD'nin füze saldırısından kaynaklandığını öne sürerken, saldırıda can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Habervitrini10400 Görüntüleme