Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri yayınlandı

2 dk okuma
Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri yayınlandı

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.






Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesi sonrası açıklanan ortak bildiriye göre, Suriye'de terör örgütlerine karşı dayanışma teyit edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.



Görüşmede; Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği olası operasyon, terörle mücadele, Suriye'deki son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Türkiye'nin çabasıyla oluşturulan tahıl koridoru konularının yanı sıra savunma sanayii ve enerji alanında iş birliği, Akkuyu Nükleer Santrali konuları masada oldu.



Görüşme 4 saat sürdü



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi. Soçi'de iki liderin görüşmesi 4 saat sürdü.



Suriye'de terör örgütlerine karşı dayanışma vurgulandı



Görüşmenin ardından iki lider ortak bildiri imzaladı. Görüşmede Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemi vurgulandı. Suriye'de terörle mücadelede kararlılık teyit edildi.



 



Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri #1




 



 



İki ülke arasındaki iş birliğinin önemine işaret edildi



Liderler, Türkiye-Rusya arasındaki samimi, açık sözlü ve güvene dayalı ilişkilerin bölgesel ve uluslararası istikrarın tesisi açısından taşıdığı öneme işaret etti.



İki liderin imzaladığı ortak bildiride şunlar kaydedildi:



"Türkiye'ye gaz tedarikini görüştüler, doğalgaz için kısmi ödeme konusunda anlaştı.



İstanbul Mutabakatı'nın uygulanmasının altı çizildi



Rusya'nın tahıl, gübre ve gübre üretimi için hammaddenin kesintisiz ihracı dahil, İstanbul Mutabakatının lafzı ve ruhuna uygun şekilde uygulanmasının altı çizildi.



Liderler ulaştırma, ticaret, tarım, sanayi, finans, turizm ve inşaat gibi sektörlerde işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması üzerinde mutabık kalmışlardır.



 



Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri #2




 



 



Türkiye'de de görüşecekler



Liderler, Türkiye-Rusya Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin müteakip toplantısının Türkiye’de gerçekleştirilmesi üzerinde mutabık kalmışlardır.



İki lider, Libya’nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ulusal birliğine olan güçlü bağlılıklarını vurgulamışlar ve BM himayesinde yürütülen Libya liderliğindeki ve Libya sahipliğindeki siyasi sürece desteklerini yinelemişlerdir."



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet Soçi kentindeki Sonatoryum Rus binasından ayrılarak, Soçi Uluslararası Havaalanı’ndan Türkiye’ye dönüş yoluna geçti.



 



Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri #3




 



 



 



Erdoğan-Putin Zirvesi sonrası ortak bildiri #4


 




Bu haber 741 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suudi Arabistan'da mahsur kalan Türk vatandaşı Ali Baybaş Türkiye'ye getirildi
Gündem

Suudi Arabistan'da mahsur kalan Türk vatandaşı Ali Baybaş Türkiye'ye getirildi

Hukuki bir süreçten dolayı Suudi Arabistan'dan çıkması engellenen 77 yaşındaki Ali Baybaş, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle Türkiye'ye getirildi.

Habervitrini9221 Görüntüleme
Portekizli Model Correia'den yeni bombalar: İmamoğlu'nun Ardından 3 Tanınmış İsim Hakkında İddialar
Gündem

Portekizli Model Correia'den yeni bombalar: İmamoğlu'nun Ardından 3 Tanınmış İsim Hakkında İddialar

Narkotik ve fuhuş tahkikatı kapsamında tutuklu bulunan Portekizli model Tessy Ramos Correia'nın savcılığa verdiği iddia edilen beyanında, Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra Haluk Levent, Emir Sarıgül ve Hasan Vatan hakkında da çeşitli iddialarda bulunduğu belirtildi. Correia'nın, iddialarına kanıt olarak telefonundaki dijital materyallerin soruşturma dosyasına dahil edilmesini istediği öğrenildi.

Habervitrini9392 Görüntüleme
Portekizli mankenden şok itiraflar.. İmamoğlu ile denizde ilişkiye girdim
Gündem

Portekizli mankenden şok itiraflar.. İmamoğlu ile denizde ilişkiye girdim

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında tutuklanan Portekizli model Tessy Ramos Correia'nın savcılık ifadesinde, Ekrem İmamoğlu, Haluk Levent ve Emir Sarıgül hakkında çeşitli iddialarda bulundu.

Habervitrini13705 Görüntüleme
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hastaneye kaldırıldı
Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, hastaneye kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, eski Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda katıldığı "Resmin Kamusal Hafızası" sergisinin açılışı esnasında aniden rahatsızlık geçirdi.

Habervitrini14661 Görüntüleme