Gizemli hepatit yayılıyor: Vaka ve ölü sayısı artıyor

••1 dk okuma
Gizemli hepatit yayılıyor: Vaka ve ölü sayısı artıyor

Hızlı Özet

“Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra çok sayıda ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı çocuk sayısının en az 650'ye çıktığını, 9 çocuğun virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.”






Gizemli hepatit yayılıyor: Vaka sayısı 650'ye can kaybı dokuza yükseldi



Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İngiltere'de ortaya çıkan ve daha sonra çok sayıda ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün bulaştığı çocuk sayısının en az 650'ye çıktığını, 9 çocuğun virüs nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.



Örgütten yapılan yazılı açıklamada, 5 Nisan'dan 26 Mayıs'a kadar merkeze raporlanan vakaların incelenmesi sonucu mevcut durumda 33 ülkeden 650 vakanın doğrulandığı kaydedildi.



Vakaların çoğunluğuna DSÖ'nün Avrupa Bölgesi ülkelerinde rastlandığı ve sadece İngiltere'de 222 vakanın görüldüğü bildirildi.



Virüsün bulaştığı 650 çocuktan 38'inin karaciğer iflası geçirdiği ve karaciğer nakli ameliyatına alındığı kaydedildi.



Vakaların yüzde 75,4'ünün 5 yaş altında olduğu ve yaş ortalamasının 1 ay ile 16 yaş arasında değiştiği belirtildi.



Adenovirüsün neden olma ihtimali yüksek



Gizemli hepatite adenovirüsün sebep olabileceği varsayımının güçlü olmasına rağmen virüsün etiyolojisinin henüz tespit edilemediği vurgulandı. Vakalardan 181'inde adenovirüs, 188'inde de Kovid-19 bulunduğu aktarıldı.



Virüsün yayılmasına karşı çocuklara basit hijyen kurallarını sıkça uygulama, kalabalık yerlerden uzak durma, öksürük ve hapşırıklarda ağız ve burnu kapatma ve temiz su içme tavsiyelerinde bulunuldu.



REKLAM



Nedeni bilinmeyen, sarılık, ishal, kusma ve karın ağrısı gibi belirtileri olan virüs, 1 ay ile 16 yaş arasındaki çocuklarda görülüyor.




Bu haber 1330 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çay kalbe iyi geliyor ama bir şartla
Sağlık

Çay kalbe iyi geliyor ama bir şartla

Yeni yayımlanan bir araştırma, çay tüketim alışkanlıkları ile kalp ve damar hastalıkları riski arasında ilişki bulunduğunu ortaya koydu.

Habervitrini11177 Görüntüleme
Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak
Sağlık

Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Hastanesi Çapa Yerleşkesi Toplu Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir de müjde vererek "2026 yılı bitmeden 38 bin hekim dışı personel alma ilanına çıkacağımızın müjdesini burada sizlerle paylaşıyorum" dedi.

Habervitrini14446 Görüntüleme
Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi
Sağlık

Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde tavuk dürüm tüketiminin ardından yaşandığı değerlendirilen gıda zehirlenmesi şüphesinde bilanço ağırlaşıyor. Hastaneye başvuranların sayısı 77'si öğrenci olmak üzere 88'e yükselirken 33 kişi yatarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili işletme sahibi gözaltına alınırken zehirlenmenin kesin nedeninin belirlenmesi için numuneler incelemeye gönderildi.

Habervitrini12482 Görüntüleme
Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı
Sağlık

Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı

Tokat’ta binlerce kişinin mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, kedi ve köpeklerde de benzer belirtiler görüldüğü bildirildi. Veteriner hekimler hayvan sahiplerine uyarıda bulundu.

Habervitrini10543 Görüntüleme