Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığına gönderdiği yazı ile genel sekreterliklere bağlı sağlık kurumlarında, hamile ve engelli memurların gece nöbeti uygulamasının nasıl olacağını açıkladı. saglikaktuel.com internet sitesinin haberine göre, 2 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete'de, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun "Günün 24 saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışma saat ve usulünün tespiti" başlıklı 101'inci maddesinde yer alan "doğumdan sonraki bir yıl süreyle" ibaresi "doğumdan sonraki iki yıl süreyle" şekliyle değiştirilmişti. Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcılığının, ilgili maddenin nasıl uygulanacağı konusunda görüş sorması üzerine, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Hukuk Müşavirliği konuya açıklık getiren yazı yayımladı.Hukuk Müşavirliğinin yazısında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 101'inci maddesinin "Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir. Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez." şeklinde olduğu, doğumdan sonraki gece nöbeti ve gece vardiyası görevinden muafiyet hakkının belirli bir tarihten önce veya sonra doğum yapmış olmak şartıyla sınırlandırılmadığı, kanun yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra olunmasına bakılmaksızın ilgili personele doğum tarihinden itibaren iki yıl süre ile gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemesi gerektiği belirtildi.
Hamile memurlara müjde

Hızlı Özet
“Hamile memurlara doğum tarihinden itibaren iki yıl süre ile gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemeyecek.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!
Yunanistan'da son bir haftada 34 yeni Batı Nil virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi. Uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun bireysel tedbirler olduğunu vurgularken, virüs bulaşma riskinin eylül ayında da sürdüğünü bildirdi.

Süperstar'ın form sırrı belli oldu
Sezen Aksu ile birlikte kısır ve zeytinyağlı dolmaların tadını çıkardıklarını belirten Nilüfer, Ajda Pekkan’ın öz disiplinine hayran kaldıklarını dile getirdi. Buluşmadan bir gün önce diyetisyeniyle görüşen Süperstar’ın ikramlara dokunmayıp sadece yeşil elma yediğini söyleyen Nilüfer, olayı şu sözlerle anlattı:

Yapay zekanın tasarladığı ilaçla yaşlılık artık tarihe karışıyor
Yapay zeka yardımıyla geliştirilen rentosertib adlı ilaç, yaşlanma araştırmalarında beklenmedik sonuçlar verdi. 12 haftalık klinik denemede, ilacı kullanan 43 hastanın biyolojik yaş göstergelerinde düşüş görüldü.

Kan basıncını düşürmenin basit bir yolu, sadece 20 günde
Birleşik Krallık'taki araştırmacılar, yaşları 18 ile 65 arasında değişen ve tamamı ya hipertansiyon öncesi dönemde ya da hipertansiyonun erken evresinde olan 40 kişiyi kapsayan bir çalışma yürüttüler.