Hukuk fakültesi öğrencisi kızdan akılalmaz TOKİ oyunu

••2 dk okuma
Hukuk fakültesi öğrencisi kızdan akılalmaz TOKİ oyunu

Hızlı Özet

“Bursa'da hukuk fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan E.A., internet üzerinden sahte bir TOKİ başvuru sitesi oluşturdu. Ev sahibi olacağını düşünen çok sayıda vatandaş, başvurularının geçersiz olduğunu anlayınca sitede verilen numarayı aradı.”

Hukuk öğrencisi genç kızdan akılalmaz 'TOKİ' oyunu: Çok sayıda mağdur var! 'Onların parasıyla ev sahibi olacağız'

Bursa'da 20 yaşındaki hukuk öğrencisi E.A., sahte TOKİ sitesiyle vatandaşları dolandırıp mağdurlarla dalga geçerek "Uykum geldi, gidin polise şikâyet edin" derken; bir yandan da arkadaşına "Onlar ev sahibi olmak için başvuru yapıyor, ben onların parasıyla ev sahibi oluyorum" şeklinde konuşunca devreye giren siber polis, genç kızı 10 günlük takip sonrası operasyonla kıskıvrak yakaladı. Olayla ilgili 53 kişi resmi müracaatta bulundu.

Bursa'da hukuk fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan E.A., internet üzerinden sahte bir TOKİ başvuru sitesi oluşturdu. Ev sahibi olacağını düşünen çok sayıda vatandaş, başvurularının geçersiz olduğunu anlayınca sitede verilen numarayı aradı. E.A., mağdurları bu kez de "Başvurunuz askıya alındı, açıklama yapmadığınız için yeniden ödeme gerekiyor" diyerek ikinci kez dolandırdı. Dolandırıldığını fark eden vatandaşlar tekrar aradığında ise genç kadının, "Gidin polise şikâyet edin, benim uykum geldi, uyku saatim" diyerek telefonu kapattığı belirlendi.

Hukuk öğrencisi genç kızdan akılalmaz TOKİ oyunu: Çok sayıda mağdur var Onların parasıyla ev sahibi olacağız

"ONLAR EV ALMAK İÇİN BAŞVURU YAPIYOR, BİZ ONLARIN PARASIYLA EV SAHİBİ OLACAĞIZ"

Şikâyetler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin Telegram üzerinden oluşturduğu link aracılığıyla mağdurlara ulaştığını tespit etti. Yaklaşık 10 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonla E.A. gözaltına alındı. Şüphelinin, bir arkadaşıyla yaptığı konuşmada "Onlar ev almak için başvuru yapıyor, biz onların parasıyla ev sahibi olacağız" dediği ortaya çıktı.

Hukuk öğrencisi genç kızdan akılalmaz TOKİ oyunu: Çok sayıda mağdur var Onların parasıyla ev sahibi olacağız

Emniyetteki işlemler sonrası adliyeye sevk edilen E.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.A.'nın bağlantılı olduğu kişilerin de soruşturulduğu öğrenildi.

Hukuk öğrencisi genç kızdan akılalmaz TOKİ oyunu: Çok sayıda mağdur var Onların parasıyla ev sahibi olacağız

Olayla ilgili şu ana kadar 53 kişinin resmi müracaatta bulunduğu bildirilirken, bugüne kadar başvurmayan mağdurların da siber polisine başvurması istendi

İHA

Bu haber 791 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu
Gündem

Cemil Tugay AK Parti’ye mi katılıyor? AK Parti’den '7 Ekim' videosu

Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılacağı iddiası gündemi hareketlendirirken, AK Parti’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Çöp yığınlarıyla başlayan videoda 7 Ekim tarihi öne çıkarıldı, finalde ise güneş doğup çiçekler açtı.

Habervitrini11451 Görüntüleme
AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif
Gündem

AK Parti düğmeye bastı! Fon işlemleri için 10 maddelik teklif

AK Parti, sermaye piyasasında gerçekleştirilen fon işlemleriyle ilgili 'geçici nitelikte' bir kanun teklifi hazırladı. 10 maddeden oluşması planlanan teklifle 455 bin 578 yatırımcının 1 milyon liraya kadar olan varlıklarının tasfiyesi öngörülüyor.

Habervitrini10344 Görüntüleme
Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi
Gündem

Özgür Özel AK Parti'ye geçeceği söylenen İzmir Büyükşehir Belediye başkanına hain oğlu hain dedi

YENİ Parti lideri Özel, siyasi transfer tartışmaları üzerinden sert ifadeler kullandı. Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaların gündemde olduğu süreçte konuşan Özel, isim vermeden “Satıp gidenler hain oğlu haindir” dedi.

Habervitrini13497 Görüntüleme
Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti
Gündem

Erdoğan, Filistinli Hind Rajab’ın ailesini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hind Rajab'ın ailesi ve yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Gazze'de yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 6 yaşındaki Hind Rajab'ın yaşadıkları dünya çapında yankı uyandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın zamanda BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Hind Rajab'ın öldürülmesine değinmişti.

Habervitrini13380 Görüntüleme