İlaç bağımlısı doktor sahte reçete iddiasıyla açığa alındı

••1 dk okuma
İlaç bağımlısı doktor sahte reçete iddiasıyla açığa alındı

Hızlı Özet

“Olay, İznik Devlet Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı M.A.’nın, hastaneye tedavi için gelen kanser hastası G.U.’nun, eşi A.U., üzerinden damar yolu ile verilen bir ağrı kesiciyi reçete etmesiyle ortaya çıktı.”

Bursa'da İznik Devlet Hastanesi'nde, görevli bir genel cerrahi uzmanı bir ağrı kesicinin bağımlısı olduğu, ilacı da hastaları üzerinden reçete ederek, kullandığı iddia edildi. Hakkında soruşturma açılan doktorun açığa alındığı öğrenildi.

Olay, İznik Devlet Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı M.A.’nın, hastaneye tedavi için gelen kanser hastası G.U.’nun, eşi A.U., üzerinden damar yolu ile verilen bir ağrı kesiciyi reçete etmesiyle ortaya çıktı.

Kendisi üzerinden uyuşturucu ilaç yazıldığını fark eden A.U., savcılığa giderek doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkında soruşturma başlatılan ve ağrı kesici ilacın bağımlısı olduğu iddia edilen doktorun açığa alındığı öğrenildi.

Bu haber 1413 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çay kalbe iyi geliyor ama bir şartla
Sağlık

Çay kalbe iyi geliyor ama bir şartla

Yeni yayımlanan bir araştırma, çay tüketim alışkanlıkları ile kalp ve damar hastalıkları riski arasında ilişki bulunduğunu ortaya koydu.

Habervitrini11097 Görüntüleme
Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak
Sağlık

Erdoğan müjdeyi verdi: 38 bin sağlıkçı alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Hastanesi Çapa Yerleşkesi Toplu Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir de müjde vererek "2026 yılı bitmeden 38 bin hekim dışı personel alma ilanına çıkacağımızın müjdesini burada sizlerle paylaşıyorum" dedi.

Habervitrini14395 Görüntüleme
Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi
Sağlık

Siirt'te tavuk dürüm faciası! Hastaneye başvuranların sayısı 88'e yükseldi

Siirt'in Kurtalan ilçesinde tavuk dürüm tüketiminin ardından yaşandığı değerlendirilen gıda zehirlenmesi şüphesinde bilanço ağırlaşıyor. Hastaneye başvuranların sayısı 77'si öğrenci olmak üzere 88'e yükselirken 33 kişi yatarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili işletme sahibi gözaltına alınırken zehirlenmenin kesin nedeninin belirlenmesi için numuneler incelemeye gönderildi.

Habervitrini12426 Görüntüleme
Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı
Sağlık

Tokat'ta 5 bin kişiyi hastanelik eden esrarengiz salgın hayvanlarda da görülmeye başladı

Tokat’ta binlerce kişinin mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, kedi ve köpeklerde de benzer belirtiler görüldüğü bildirildi. Veteriner hekimler hayvan sahiplerine uyarıda bulundu.

Habervitrini10486 Görüntüleme