İran : Dost Katar'a ve halkına tehdit oluşturmuyoruz

••1 dk okuma
İran : Dost Katar'a ve halkına tehdit oluşturmuyoruz

Hızlı Özet

“İran Ulusal Güvenlik Konseyi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın gerçekleştirdiği operasyonların "dost ve kardeş Katar devleti ve halkına yönelik herhangi bir tehdit veya tehlike oluşturmadığını" belirtti.”

İran Milli Güvenlik Konseyi: Operasyonlarımız Katar Devleti'ne veya halkına tehdit oluşturmuyor.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın gerçekleştirdiği operasyonların "dost ve kardeş Katar devleti ve halkına yönelik herhangi bir tehdit veya tehlike oluşturmadığını" belirtti.

Konsey'in Doha'daki ABD üssünün hedef alınmasına ilişkin açıklamasında, "Bu eylem, kardeş ve dost Katar Devleti'ne veya asil halkına yönelik herhangi bir tehdit veya tehlike oluşturmamaktadır." denildi.

"İran İslam Cumhuriyeti, Katar Devleti ile dostane ve tarihi ilişkilerin sürdürülmesi ve devam ettirilmesi konusundaki kararlılığını teyit etmektedir."

Açıklamada, Katar'ın El Udeyd kentindeki ABD Hava Kuvvetleri üssüne yönelik bombalamanın, "Amerika'nın İran'ın nükleer tesislerine ve sahalarına yönelik açık ve küstahça saldırganlığına yanıt" olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu başarılı operasyonda kullanılan füze sayısı, ABD'nin İran nükleer tesislerine yönelik saldırısında kullandığı bomba sayısına eşittir. Ayrıca, İran'ın yetenekli güçlerinin bu saldırıda hedef aldığı üs, sivil alanlardan ve Katar yerleşim tesislerinden uzakta yer almaktadır." ifadelerine yer verildi.


 

Bu haber 582 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı
Gündem

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı

Suudi gazeteleri son dakika olarak geçtikleri haberlerinde, Mekke Savunma İttifakı'nın, Suudi Arabistan'a ortak askeri güçlerini ve yeteneklerini belirlenen noktalarda hızla konuşlandıracağını yazdı..

Habervitrini12677 Görüntüleme
Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Gündem

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Habervitrini10934 Görüntüleme
Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Gündem

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?

Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Habervitrini11489 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Örnekler, uzman heyetin çalışmasının ardından yeniden kabrine konuldu ve mezar kapatıldı.

Habervitrini13973 Görüntüleme