Karadenizlilerden PKK’ya geçit yok! Paletli devriye atıyorlar

••2 dk okuma
Karadenizlilerden PKK’ya geçit yok! Paletli devriye atıyorlar

Hızlı Özet

“Terörle mücadele yurt içi ve sınır ötesinde hız kesmeden devam ediyor. Güvenlik güçleri kış yapılanması hazırlığında olan terör örgütü PKK’ya peşpeşe operasyonlar düzenliyor.”






Karadeniz’de vatandaşlar PKK’lı teröristleri bölgeye sokmamakta kararlı. Güvenlik güçlerinin uyarıları üzerine kışın yayladaki evlerinde erzak bırakmayan vatandaşlar, terörist sızmalarını kontrol etmek için paletli araçlarla da rutin devriyeye çıkıyor.



Terörle mücadele yurt içi ve sınır ötesinde hız kesmeden devam ediyor. Güvenlik güçleri kış yapılanması hazırlığında olan terör örgütü PKK’ya peşpeşe operasyonlar düzenliyor. Karadeniz bölgesi, PKK’nın sızma ihtimaline karşı teyakkuz halindeki yerlerin başında geliyor. Örgütün Karadeniz’e yayılmasını büyük ölçüde engelleyen Mehmetçik, bu bölgede konuşlu PKK’lılara da ağır darbeler indirdi. Yaklaşan kış ayları nedeniyle, erzak sıkıntısı çekecek olan teröristlerin sığınma çabalarına karşı da özellikle yaylacılar uyarılıyor. Güvenlik güçlerinin uyarıları doğrultusunda yaylacılar evlerde erzak bırakmamaya özen gösterdikleri gibi kendilerince de çeşitli önlemler geliştiriyorlar.



Erzaklar boşaltıldı



Geçtiğimiz yıllarda yaşananların ardından güvenlik güçleri ve vatandaş bu konuda daha da duyarlı. Teröristlerin bölgede barınma ihtimaline karşı hassas tedbirler alınıyor. Karadeniz’de birçok yaylanın kış mevsiminde ziyaretçisi yok. Yaz sonu şehre inerken buradaki evlerde erzak bırakılmış olursa PKK’lıların bunlardan yararlanma ihtimali bulunuyor. Bu nedenle yaylacıların aldıkları en başat tedbirlerden biri, yayla evlerinde erzak stoklarını sıfırlamak oldu. Yine yayla evlerinin teröristler tarafından sığınma alanı olarak kullanılmasına karşı da vatandaşlar kontrolleri artırdı.



Kar araçları da katılıyor



Yaylacılar, kış şartlarında bölgede tek ulaşım aracı haline gelen ve kendi imkanlarıyla temin ettikleri paletli arazi taşıtlarıyla hem yüksekte bulunan yerleşkelerde hem ıssız arazilerde sürekli arama-tarama faaliyetinde bulunuyor. Paletli araçlarla devriye atan Karadeniz halkı, şüpheli bir durumla karşılaştığı vakit derhal güvenlik güçlerini durumdan haberdar ediyor. Karadeniz yaylaları, kışın yağan karın uzun süre toprakta kalması nedeniyle kış turizmi açısından da tercih edilen adresler arasında. Teröristlere karşı önlem amacıyla engebeli arazide devriyeye çıkanlar arasında, kar araçlarıyla gezi turları düzenleyen turizmciler de var.



(Yeni Şafak)




Bu haber 511 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13593 Görüntüleme
Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste
Asayiş

Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste

Yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde şüpheli isimlerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketliliklerine büyük kısıtlamalar getirildi. Alınan kararla birlikte bu kişilerin taşınmaz devirleri ve yüksek tutarlı EFT/havale işlemleri artık savcılık iznine bağlandı.

Habervitrini12491 Görüntüleme
DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı
Asayiş

DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DHKP-C'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, İ.K. ve E.Ç'nin etkin pişmanlık kapsamında ifadeleri alındı.

Habervitrini13287 Görüntüleme
Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu
Asayiş

Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu

24 Ocak 2023 tarihinde Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde meydana gelen olayda, Semiha Sözer (34), eşi Erdal Necip Sözer (41) ile birlikte bulunduğu sırada yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Erdal Necip Sözer, ifadesinde fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti.

Habervitrini10987 Görüntüleme