Meteoroloji'den çok sayıda il için kritik rapor

••2 dk okuma
Meteoroloji'den çok sayıda il için kritik rapor

Hızlı Özet

“Meteoroloji’nin yeni raporu hafta sonu için risk haritasını ortaya koydu. İstanbul dahil birçok ilde yağış ve rüzgâr etkisini artıracak.”

Meteoroloji’nin yeni raporu hafta sonu için risk haritasını ortaya koydu. İstanbul dahil birçok ilde yağış ve rüzgâr etkisini artıracak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurtta etkisini artıran yağışlarla ilgili yeni hava durumu raporunu yayımladı. Aralık ayının ortasına girilirken Türkiye’nin büyük bölümünde yağış kuvvetlenecek. Hafta içi yer yer güneşli hava görülse de özellikle hafta sonu İstanbul ve Marmara için dikkat çeken bir uyarı yapıldı.

Resmî tahminlere göre kuzey, iç ve doğu bölgelerde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.

SAĞANAK VE SOĞUK GELİYOR!

Marmara’nın kuzeydoğusu, Batı–Orta–Doğu Karadeniz kıyıları, Çankırı, Iğdır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak etkili olacak.

 

Cumartesi-pazar uyarısı geldi! Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik rapor

Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan, Kars, Bingöl, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar tahmin ediliyor.

Meteoroloji, Bartın, Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kastamonu kıyılarında yağışların yer yer kuvvetleneceğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.

5 günlük haritalı hava tahmin raporu

Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da buzlanma ve don bekleniyor.

Rüzgarın çoğunlukla kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette eseceği, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise batı ve kuzeybatıdan saatte 40–60 km hızla kuvvetli şekilde esmesinin beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerine yakın devam edecek.

Cumartesi-pazar uyarısı geldi! Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik rapor

“ANKARA YÜKSEKLERİNE KAR YAĞMAZSA 2026’DA KRİZ ÇIKAR”

Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede yağışların yetersiz kaldığını söyleyerek çarpıcı uyarılar yaptı:

“Sıcaklık Aralık ayı ortalamasında, yağışlar var ama yetersiz.”

İstanbul: 12 derece, hafif yağmurlu.

Ankara: Gece sıfır dereceye inecek, karla karışık yağmur ihtimali var.

Doğu Anadolu: Kar yağışı etkili.

Orta ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri: Karla karışık yağmur görülebilir.

Cumartesi-pazar uyarısı geldi! Meteoroloji'den İstanbul dahil çok sayıda il için kritik rapor

 

Baraj doluluk oranlarının kritik seviyelere düştüğünü belirten Şen, “İSKİ barajlarında doluluk %18, İzmir İZSU’da %1. İstanbul’u Melen, İzmir’i kuyular ayakta tutuyor. Ankara’nın yükseklerine kar yağmazsa 2026’da su krizi çıkar; sıkıntı şimdiden başladı.” ifadelerini kullandı.

 

Bu haber 340 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli İstihbarat Akademisi "İsrail Yayılmacılığının Anatomisi" raporunu yayımladı
Gündem
#anadolu ajansı#ekonomi#fotoğraf

Milli İstihbarat Akademisi "İsrail Yayılmacılığının Anatomisi" raporunu yayımladı

Milli İstihbarat Akademisi (MİA) tarafından hazırlanan, "İsrail Yayılmacılığının Anatomisi" başlıklı rapor yayımlandı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini10156 Görüntüleme
Azerbaycan'a giriş yasağı getirilen Ahmet Çakar'ın sırrı çözüldü
Gündem

Azerbaycan'a giriş yasağı getirilen Ahmet Çakar'ın sırrı çözüldü

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, Azerbaycan'ın Türkiye'den bazı isimleri "persona non grata" (istenmeyen adam) ilan ederek ülkeye girişlerini yasakladığı listede adının ve fotoğrafının yer almasına ilişkin yaşanan karışıklığı anlattı. Isim benzerliği nedeniyle listede kendi görselini gördüğünü belirten Çakar, olayın eski MHP Milletvekili ve gazeteci Ahmet Çakar ile karıştırılmasından kaynaklandığını açıkladı.

Habervitrini9988 Görüntüleme
Zulüm yayılıyor.. Azerbaycan'da tesettür mağazasını zorla kapattırdılar
Gündem

Zulüm yayılıyor.. Azerbaycan'da tesettür mağazasını zorla kapattırdılar

Okullardaki kılık-kıyafet kısıtlamalarının ardından giyim sektörüne de müdahale edildiğini belirten mağaza sahibi, kamu otoritelerinin sistemli baskıları nedeniyle işletmelerini sonlandırmak zorunda kaldıklarını ifade etti. 

Habervitrini11234 Görüntüleme
Kim bu Sabri Akın?  Zeytinyağında Hile Bitmiyor: Aynı İşletmeci 132. Kez İfşa Edildi!
Gündem

Kim bu Sabri Akın? Zeytinyağında Hile Bitmiyor: Aynı İşletmeci 132. Kez İfşa Edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesine bir zeytinyağı markası daha eklendi. Farklı markalarla yıllardır gündeme gelen Sabri Akın'a ait işletme, bu kez Ayvalık Doğal markasıyla listede yer aldı.

Habervitrini10771 Görüntüleme