MHP kaynakları: İstanbul adayımız Bedrettin Dalan

2 dk okuma
MHP kaynakları: İstanbul adayımız Bedrettin Dalan

Hızlı Özet

MHP kaynaklarından flaş bir bilgi aktarıldı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde MHP'nin İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan isminin düşünüldüğü belirtildi.






MHP kaynakları, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Bedrettin Dalan'ı düşündüklerini aktardı



MHP kaynaklarından flaş bir bilgi aktarıldı. 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde MHP'nin İstanbul adayı olarak Bedrettin Dalan isminin düşünüldüğü belirtildi.



MHP kaynakları daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Melih Gökçek'e teklif götürüleceğini aktarmıştı.



MHP lideri Bahçeli ise, teklif götürülmediğini, ancak Melih Gökçek'in aday olmak isterse şeref kazandıracağını ifade etmişti.



Bahçeli'nin sözlerine yanıt veren Gökçek, "Onore oldum, teşekkür ederim" ifadesini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "1994'ten beri yol arkadaşımız. Birlikte yürümeye devam edeceğimizi zannediyorum" demişti.



BEDRETTİN DALAN KİMDİR?



Bedrettin Dalan 18 Temmuz 1941, Bayburt doğumlu Türk mühendis, siyasetçi ve 1984-1989 arasında İstanbul'un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı. İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu.



Bedrettin Dalan'dan ilk açıklama!



Yerel seçimlerde MHP'nin İBB adayı olacağı iddia edilen Bedrettin Dalan, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığına göstereceği iddia edilen Bedrettin Dalan, konuyla ilgili açıklama yaptı.



Dalan, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum" dedi.



"TEKRAR ADAY OLMAYACAĞIM"



Bu açıklamadan sonra konuşan Dalan, "Şu an siyasete girmeyi düşünmüyorum. Siyaset benim için bitmiştir. Tekrar aday olmayacağım" dedi.



"Herhangi bir şekilde siyasete dönmeye hiçbir şekilde kararım yok. Neden yok? Ben İstanbul'a gerekli olan hizmeti yaptım. Nokta, son; bitti. Belediye Başkanlığımdan sonra 11,5 yıl davalarla cebelleştim. O defteri de kapattık. Davalar bitti derken arkasından kumpas davası başladı. Şu anda da ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Aklımı peynir ekmekle yemedim. Şu anda beni fevkalade mutlu eden uğraşın içindeyim.



İnsan sağlığı, araştırma geliştirme... Ülkemiz için faydalı olacak buluşları arka arkaya koyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir çok konuda insanlığa hizmet edecek buluşlar, patentler üniversitemizde arka arkaya devreye sokuluyor.



Bu kadar güzel bir işim varken aklımı peynir ekmekle mi yedim ki siyasete gireceğim? Adaylara da başarılar diliyorum. Hiçbir şekilde teklif gelmedi. Gelse de kabul etmeyeceğim hangi partiden olursa olsun."




Bu haber 819 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

FETÖ iltisaklı 2 bin 702 hesaba erişim engeli getirildi
Gündem

FETÖ iltisaklı 2 bin 702 hesaba erişim engeli getirildi

Dijital izleme, analiz ve koordinasyon faaliyetlerinin titizlikle devam ettiğini ifade eden Burhanettin Duran, son 1 ayda FETÖ iltisaklı 2 bin 702 sosyal medya hesabı hakkında erişim engeli kararı uygulandığını duyurdu.

Habervitrini9972 Görüntüleme
Alman medyası "Türkiye boyun eğmedi" diyerek manşete taşıdı!
Gündem

Alman medyası "Türkiye boyun eğmedi" diyerek manşete taşıdı!

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Türkiye’nin Batılı ülkelerin ambargolarına boyun eğmeden savunma sanayisinde dev bir güç hâline geldiğini yazdı. FAZ, yıllarca Ankara’ya silah satışını zorlaştıran Almanya’nın 742 milyon avroluk Eurofighter onayıyla kendi politikasında geri adım attığına dikkat çekti.

Habervitrini12831 Görüntüleme
İçişleri Bakanı Çiftçi'den sınır hattında "3 katman" açıklaması
Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den sınır hattında "3 katman" açıklaması

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İran ve Irak sınırının sıfır noktasındaki Zirvin Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi'ni ziyaret etti. Ankara’da düzenlenen NATO Zirvesi için uygulanan "3 katmanlı" güvenlik stratejisine dikkat çeken Çiftçi, sınır hattındaki kahramanca nöbet sayesinde zirvenin kazasız tamamlandığını belirtti. Bakan Çiftçi, Cumhurbaşkanı liderliğindeki "Terörsüz Türkiye" projesinin başarıyla sürdüğünü ve bölgede artık sadece asayiş olaylarının izlendiğini vurguladı.

Habervitrini13932 Görüntüleme
Meclis tatile geç girecek, gündem yoğun: Siyasetin sıcak dosyaları açılıyor
Gündem

Meclis tatile geç girecek, gündem yoğun: Siyasetin sıcak dosyaları açılıyor

NATO Zirvesi sonrası Meclis’te yoğun bir maraton başlıyor. En düşük emekli aylığı, 12’nci Yargı Paketi ve öğrenci affını içeren torba yasa masadayken; “Terörsüz Türkiye” çerçeve yasası için uzlaşı turları atılacak. Muhalefetle ortak zemin arayan AK Parti, gerekirse ağustos ayında da mesaiye devam edecek.

Habervitrini9923 Görüntüleme