MSB’den İspanya’ya dostluk mesajı: Kalplerimiz beraber

••2 dk okuma
MSB’den İspanya’ya dostluk mesajı: Kalplerimiz beraber

Hızlı Özet

“Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İspanya için bir dostluk mesajı yayınladı. Paylaşımda “Dostluk kazanır çünkü kalplerimiz yan yana” ifadelerine yer verildi.”

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İspanya için bir dostluk mesajı yayınladı. Paylaşımda “Dostluk kazanır çünkü kalplerimiz yan yana” ifadelerine yer verildi.

İran’a yönelik saldırılar 11. günde de sürerken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez savaşı başlatan ABD ve İsrail’e “Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı" diyerek tepki göstermişti. İspanya’nın bu tutumu Türkiye’de samimi karşılanmış, ‘kardeşlik’ vurgusu yapılmıştı.

“DOSTLUK KAZANIR”

İspanya’ya destek sürerken, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bir paylaşım yaptı. Sosyal medya hesabı X üzerinden yapılan paylaşımda “Dostluk kazanır çünkü kalplerimiz yan yana!” ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE VE İSPANYA YAN YANA

Verilen dostluk mesajının aynı zamanda İngilizce ve İspanyolca paylaşımları da yapıldı. Paylaşımda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile İspanya Silahlı Kuvvetleri’nin yan yana olduğu bir fotoğraf kullanıldı.

İSPANYA KARŞI ÇIKMIŞTI

ABD ve İsrail’in İran’a başlattığı ortak saldırılar sonrasında savaşa tepki gösteren ülkelerden biri de İspanya olmuştu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İsrail ve ABD'ye "Bu savaş çok büyük bir hata ve tamamen yasa dışı.Bu gerçek bir tehdit. Dünyanın barışı için tehdit olması tek başına yeterli olsa da sadece bununla kalmıyor, ailelerin refah ve huzuru, başta aile içi ekonomi olmak üzere tüm ülke ekonomisi için de bir tehdit” sözleri ile tepki göstermişti.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez,

“BU SAVAŞ BİR HATA”

Sanchez, şunları söylemişti:

ABD halkına hayranlığım, ABD başkanlığına da saygım var. Bizim pozisyonumuz çok açık. Uluslararası yasallığı savunuyoruz. Ve müttefik ülkeler arasında biri hata veya yanlış yapmışsa diğerinin bunu göstermesi iyidir. Ve bu savaş olağanüstü bir hatadır. Neden Filistin'in yanındayız? Neden Gazze'deki soykırıma karşıyız? Çünkü uluslararası hukuk, aynı anlama gelen insan hakları çok açık bir şekilde ihlal edilmiştir.

İspanya’nın bu tutumu sonrasında sosyal medyada İspanya vatandaşlarına yönelik gösterilen samimi, misafirpirver davranışlar gündem olmuştu.

Bu haber 397 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!
Gündem

MHP konvoyunda ölümlü kaza: Bir kişi hayatını kaybetti, milletvekili yaralandı!

Kahramanmaraş'ta MHP'li milletvekili ve il başkanının bulunduğu konvoyda meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Habervitrini14222 Görüntüleme
Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama
Gündem

Bakan Gürlek: 8 ayda 7 bin 818 operasyon: 32 bin 882 tutuklama

Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, uyuşturucu, yasa dışı bahis, sanal kumar ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik 81 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Şubat-Eylül 2026 döneminde düzenlenen 7 bin 818 operasyonda 70 bin 853 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 32 bin 882 kişi tutuklandı. Operasyonlarda milyarlarca liralık suç varlığına el konuldu.

Habervitrini13540 Görüntüleme
İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!
Gündem

İstanbul yine sallandı! Marmara Denizi'nde deprem!

Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında meydana gelen 2,9 büyüklüğündeki deprem İstanbul’da da hissedildi. Saat 18.14’te kaydedilen depremin merkez üssünün Yalova’ya 5,93 kilometre mesafede olduğu bildirildi.

Habervitrini9162 Görüntüleme
Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada
Gündem

Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati : Türkiye'nin yeni askeri teknolojileri sahada

Bölgede artan gerilimin ardından Suudi siyasi analist Mübarek el-Ati, BBC News Arapça yayınına katılarak yaşanan son gelişmelere ve ağustos ayında Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan tarihi Mekke Savunma İttifakı Anlaşması'na dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Habervitrini11999 Görüntüleme