Sucukta uygunsuz 11 firma

••1 dk okuma
Sucukta uygunsuz 11 firma

Hızlı Özet

“Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen ürünlere ilişkin listesini güncellemeye devam ediyor.”

Bakanlık gıda sahtekarlarını tek tek ifşa etti! Köfte ve pidede kanatlı eti, sucukta sakatat...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın son denetimlerinde bazı köfte ve pide ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti, bazı sucuklarda ise sakatat ve mevzuata aykırı içerikler tespit edildi. Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen yeni markalar kamuoyuna açık listede yayımlandı. İşte yeni taklit ve tağşiş listesi…

Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen ürünlere ilişkin listesini güncellemeye devam ediyor.

Son incelemelerde sağlığı tehlikeye düşürebilecek şekilde uygunsuzluk tespit edilen çay, şarküteri ürünleri, renklendiriciler, bal, baharat, yağ, yoğurt ve pekmez gibi birçok ürün kamuoyuna duyuruldu.

Bakanlık gıda sahtekarlarını tek tek ifşa etti! Köfte ve pidede kanatlı eti, sucukta sakatat...
Vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yürütülen denetimlerde, mevzuata aykırı üretim yapan yeni marka ve ürünlerin listeye eklendiği bildirildi.

Yapılan analizlerde bazı kıyma, kavurma ve köfte ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti kullanıldığı belirlenirken; sucuk, kebap ve pide harçlarında ise sakatat kullanımına rastlandı.

SUCUKTA UYGUNSUZ İÇERİK: 11 MARKA LİSTEDE!

Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre, denetimler sonucunda 11 sucuk markasında taklit veya tağşiş tespit edildi. İncelemelerde bazı ürünlerde "mekanik olarak ayrılmış kanatlı eti" ile "gıda boyası" gibi mevzuata aykırı içeriklerin bulunduğu ortaya çıktı.

İşte Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı yeni taklit ve tağşiş listesi....

Kule Sucukları
Kim demiş aşk sadece iki kişilik diye? Bizce bir de sucuk var! 😍  Buzdolabınızda bu güzelliğe yer açın, pişman olmayacaksınız. 😉 * * * * * *  * * @kulesucuk = Mutluluk
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11.02.2025 tarihli denetimlerinde et ve et  ürünlerinde hile yapan yeni hileciler açıklandı: - Afyonkarahisar'da  bulunan Sevimoğlu Sucukları-Mahmut Üstündağ'a ait Hasyener Osmanlı ve  Hasyaner markalarının ısıl işlem görmüş piliç

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Bu haber 896 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İki Filistinli İsrail askerlerine kurşun yağdırdı, Netanyahu tam abluka kararı verdi
Gündem

İki Filistinli İsrail askerlerine kurşun yağdırdı, Netanyahu tam abluka kararı verdi

Netanyahu, Hamas teröristlerini yakalayacağını söz verirken, bakanlar Batı Şeria'da büyük bir askeri operasyon talep etti. Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, saldırının ardından Batı Şeria'da kapsamlı bir askeri harekattan "kaçınmanın mümkün olmayacağını" iddia etti.

Habervitrini11287 Görüntüleme
Mustafa sarıgül ve erkek korumasının ilişki videosunda bomba gelişme
Gündem

Mustafa sarıgül ve erkek korumasının ilişki videosunda bomba gelişme

Soruşturmanın seyrini, dosyadaki "A3M2LK48" kodlu gizli tanığın ifadeleri değiştirdi. Gizli tanık; görüntülere "montaj" raporu düzenletmek amacıyla Ulusal Kriminal Büro’dan Uğur K. ile temas kurulduğunu ve sahte rapor hazırlanması karşılığında 200 bin dolar talep edildiğini öne sürdü.

Habervitrini10712 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu : Özgür Özel çaldığınız 5 milyonumuzu geri ver
Gündem

Kılıçdaroğlu : Özgür Özel çaldığınız 5 milyonumuzu geri ver

Kılıçdaroğlu, Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel ve beraber hareket ettiği eski CHP'lilerin, CHP'den ayrılırken partisinin kasasında bulunan 5 milyon 100 bin TL'yi Yeni Parti'ye bağış olarak aktardıklarını iddia etti.

Habervitrini13296 Görüntüleme
Maden ocağında grizu patlaması.. 3 ölü 5 yaralı
Gündem

Maden ocağında grizu patlaması.. 3 ölü 5 yaralı

Gelik beldesinde faaliyet gösteren özel maden ocağında, metan gazı birikmesi sonucu grizu patlaması meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda AFAD, TTK tahlisiye, Jandarma ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi.

Habervitrini10715 Görüntüleme