Gündem
  • 19.9.2012 16:07

HAS Parti'de kapatma kavgası!

Halkın Sesi Partisi, bugün toplanan olağanüstü kongresinde fesih kararı aldı. Kongrede oy kullanan 179 delegenin 165'i fesih yönünde oy kullandı. Bu kararla HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşme sürecinde bir adım daha atılmış oldu.

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, parti genel merkezinde başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti binasına alkışlar eşliğinde geldi. Partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında arbede ve tartışma yaşandı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına Ahmet Demircan seçildi.

Kongrede kayıtlı 218 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongrenin gündem maddeleri arasında, partinin feshi ve faaliyet raporlarının okunması yer alıyor.

Öte yandan parti dışında kurulan dev ekrandan, binaya giremeyen partililere kongre canlı olarak sunuluyor. Parti çevresinin Türk bayrakları ve parti amblemleri ile süslendiği görüldü.

HAS PARTİ'DE KAVGA

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, parti genel merkezinde başladı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, parti binasına alkışlar eşliğinde geldi. Partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında arbede ve tartışma yaşandı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından oluşturulan divan başkanlığına Ahmet Demircan seçildi.

Kongrede kayıtlı 218 delegenin oy kullanması bekleniyor. Kongrenin gündem maddeleri arasında, partinin feshi ve faaliyet raporlarının okunması yer alıyor.

Öte yandan parti dışında kurulan dev ekrandan, binaya giremeyen partililere kongre canlı olarak sunuluyor. Parti çevresinin Türk bayrakları ve parti amblemleri ile süslendiği görüldü.

BEKAROĞLU: "BEN İKNA OLMADIM"

Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partisinin kapatılıp Ak Parti'ye katılması noktasında kendisinin ikna olmadığını söyledi.

Bekaroğlu, Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un ardından kongrede konuşarak kendisinin ve bazı arkadaşlarının partinin kapatılmasına karşı olduklarını bildirdi.

İki yıl önce bir amaç için biraraya geldiklerini ve bunu gerçekleştirmek için çok çalıştıklarını anlatan Bekaroğlu, bir başka partiye katılmak isteyenlerin katılabileceğini, ancak partinin geleceği ile ilgili kararı kalanların vermesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin Türkiye'nin en güçlü iktidarını oluşturduğunu, ancak Türkiye'nin daha iyi yönetilen, daha demokratik ve şeffaf bir ülke olamadığını iddia eden Bekaroğlu, kendisinin AK Parti'ye katılmak konusunda ikna olmadığını vurguladı.

 ''Sayın Kurtulmuş ve arkadaşları da eski siyasete gidiyorlar''
 

Eski HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, ''Bu partinin AK Parti'ye katılması tamamen kapalı kapılar arkasında olmuştur ve kapalı kapılar arkasında siyaset yapma da eski siyasetin yöntemidir. Sayın Kurtulmuş ve arkadaşları da eski siyasete gidiyorlar'' dedi.
     Bekaroğlu, partinin kapatılma kararının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, HAS Parti'nin seçimlerde 328 bin oy aldığını anımsatarak, Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının partiden düğünle ve binlerce kişinin uğurlamasıyla gitmediğini söyledi.
     Birçok kişinin, HAS Parti'nin kapatılmasından rahatsız olduğunu savunan Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Biz ilan ettik bugün; burada 'Halkın Sesi' adı altında bir hareketi başlatmış olduk. Bu hareketi büyüteceğiz. Zaten program ortadadır. Bu program bizim programımızdır. Bu programın AK Parti'ye götürülmesi söz konusu bile olamaz, mümkün değil. Bu parti, bu program AK Parti'ye gidemez.
     AK Parti'nin programı bellidir. Zaten Sayın Kurtulmuş ve hiç kimse AK Parti ile herhangi bir program tartışması, müzakeresi yapmış değildir. Bu programı, bu programa inanan insanlarla, halkı özgürleştirecek, adalet siyasetine inanan insanlarla tartışacağız ve önümüzdeki dönemde ortak bir program etrafında birleşmenin yollarını arayacağız.''
    
     -''Acele etmiyoruz''-
    
     HAS Parti'nin çok çabuk kurulduğuna işaret eden Bekaroğlu, ''Bizim acelemiz yok, biz acele etmiyoruz. Biz bunu insanlarla, toplumun kesimleriyle tartışacağız ve bu adalet hareketini, insanları özgürleştirme siyasetini yaygınlaştıracağız'' dedi.
     Bekaroğlu, bir soru üzerine, ''Bu partinin AK Parti'ye katılması tamamen kapalı kapılar arkasında olmuştur ve kapalı kapılar arkasında siyaset yapma da eski siyasetin yöntemidir. Sayın Kurtulmuş ve arkadaşları da eski siyasete gidiyorlar. Biz Türkiye'de kimlik siyaseti yapmayan, değerleri öne çıkaran, adalet ve özgürlük için mücadele eden yeni bir siyasi hareketi inşallah inşa edeceğiz'' dedi.
    

PARTİLİLER ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Yasa gereği oy kullanan delegenin yarısından fazlasının “Evet” demesi halinde partinin kapatılabileceğini anlatan Bekaroğlu, kayıtlı delegelerden 180'inin salonda olduğunu da belirterek partinin kapatılmasını istemeyen delegelere oy kullanmama çağrısında bulundu.
HAS Parti'nin misyonunu devam ettireceklerini bildiren Bekaroğlu'nun konuşmasının ardından, partinin kapatılmasını isteyenler ile istemeyenler arasında kısa süreli arbede ve tartışma yaşandı.

 Kurtulmuş son kez seslendi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti etrafında çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar oluştuğuna işaret ederek, ''Bu dostlukları biz yolda bulmadık. Zor koşullarda geliştirdiğimiz bu dostlukları ve arkadaşlıkları inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Her zaman el birliği, gönül birliği içerisinde olacağız'' dedi.
     Kurtulmuş, partinin fesih kararının ardından kongre salonuna gelerek partililere son kez seslendi.
     Numan Kurtulmuş, 1 Kasım 2010'da çıktıkları yolda at arabası ile seçim kampanyası yapan arkadaşları olduğunu, bunun gibi yüzlerce fedakarlık öyküsü bildiğini ifade etti.
     Kurtulmuş partiyi kurmanın hakikaten büyük bir coşku olduğunu ve Türkiye'de geniş kitlelere ulaşma imkanı sağladığını ancak partinin kurumsal kimliğini sona erdirmenin de o kadar duygusal olduğunu söyledi.
     Numan Kurtulmuş, siyaseti hiç bir zaman yakın hedefler uğruna yapmadıklarını, hiç bir zaman kimseyle gizli kapaklı bir takım pazarlıklar içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da her söylediklerini şeffaf şekilde gerçekleştireceklerini bildirdi.
     Parti etrafında çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklar oluştuğuna işaret eden Kurtulmuş, ''Bu dostlukları biz yolda bulmadık. Zor koşullarda geliştirdiğimiz bu dostlukları ve arkadaşlıkları inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Her zaman el birliği, gönül birliği içerisinde olacağız'' dedi
     Daha önce olduğu gibi bundan sonra da herkesi dinlemeye devam edeceğini belirten Kurtulmuş, herkese kapısının açık olduğunu ifade etti.
     Kurtulmuş, ''Önümüzdeki süreçte, her iki kişiden birinin oy vererek iktidara getirdiği, yeni Türkiye'yi kurması için destek verdiği, 27 Nisan muhtırasının ardından 2010'daki referandumda sahip çıktığı bir siyasi hareketin içerisinde, milletin büyük çoğunluğu ile birlikte inşallah siyaset yapmak, bu büyük davaya, milletin egemen olması davasına, yeni Türkiye'nin inşa edilmesi davasına, medeniyetimizin ihya ve inşaa edilmesi davasına destek olmaya, katkı sunmaya çalışacaklarını'' bildirdi.
     Kurtulmuş, sözlerini partinin fesih kararının hayırlara vesile olmasını dileyerek tamamladı.
    
     -Tasfiye Kurulu-
    
     Öte yandan kongrede partinin tüzel kişiliğinin tasfiyesi için oluşturulan kurula delegelerin oyları ile Hasan Basri Aktan, Akif Gürdoğan, Remzi Çakır, Kemal Albayrak, Şamil Tekin ve Şeref Malkoç seçildi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 15:05

İLGİLİ HABERLER