Havuzdan hangi takım ne kadar kazandı?
Geçtiğimiz sene yayın havuzundan en çıok parayı Şampiyon olan Galatasaray kazandı.Sarı kırmızılılar yayın havuzundan tam 71.4 trilyon lirayı kasasına koydu.Galatasaray'ı Fenerbahçe takip etti.Sarı lacivertliler havuzdan 67.8 trilyon lira, Beşiktaş 50 trilyon lira ve Trabzonspor 45 trilyon lira aldı.
HABER/ HABERVİTRİNİ Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Süper Lig naklen yayın havuzundan çıkacakları yönündeki açıklamalarına en sert tepki Galatasaray ve Trabzonspor cephesinden geldi.
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, “Ben o açıklamalara cevap vermek istemiyorum. Temcit pilavı gibi hep aynı konular. Biz cevap vermekten sıkıldık, sanırım kamuoyu da sıkıldı. Aziz Yıldırım’ın havuzla ilgili mesajı herhalde bize değildi. O mesajı verdiği kurumlar belli. O kurumlar gerekli cevapları verirler. Ama benim en son hatırladığım, o kurumlarla araları gayet iyiydi. Herhalde aralarında konuşurlar. Galatasaray açısından bakarsanız, biz havuzdan çıkar, denize gireriz. Bizim için problem değil” dedi.
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise “Havuzu bozmak, bir araya getirmek, ikiye bölmek Fenerbahçe’nin görevi değil. Bu kanunlarla belirlenmiş. Çok incelemedim, çıkar mı çıkamaz mı bilemiyorum. Ama yanlış tipte konuşmalar, tehditler bunlar. Bana göre doğru değil. Bu sene bir şey olacağını zannetmiyorum. Ha bozulursa da Trabzonspor Kulübü için çok fazla bir önem arz etmez. Çünkü Trabzonspor, albenisi olan bir kulüptür. Digitürk, Lig TV bu işleri kar amacıyla yaparlar. Doğrudur Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan, Beşiktaş’tan ve bizden büyük pay alırlar. Bunlardan sonra büyük uçurum vardır. Bugün Lig TV’ye dersen ki, ‘Havuza hangi kulüpleri alırsın?’ Adam der ki sana, ‘4 kulüp bana yeterli’. Bu bir realite. Ama biz öyle yapmıyoruz, herkesin bir pay almasına çalışıyoruz. Bizim için çok fark eden bir şey olmaz” dedi.
Fenerbahçe ve bazen de Galatasaray’ın havuzu tehdit unsuru olarak kullandıklarını belirten Şener, “Trabzonspor havuzun bozulması durumunda bugün aldığı paradan daha fazla para alır. Çünkü seyredilebilir özelliği var. Ciddi bir taraftar topluluğu var. Haber niteliği var. Yaptığı transferlerle gündeme gelen bir kulüp. Havuz bozulmuş bozulmamış bizi çok da ilgilendirmiyor o konu. Ama bozulacağını sanmıyorum” dedi.
Havuzdan kim ne kadar kazandı
Galatasaray 71.471.714
Fenerbahçe 67.684.169
Beşiktaş 50.066.414
Trabzonspor 45.760.650
Bursaspor 31.834.993
Eskişehirspor 30.686.265
İstanbul BB 27.817.814
Sivasspor 26.861.664
Gençlerbirliği 25.260.407
Gaziantepspor 24.860.093
Orduspor 23.659.150
Karabükspor 23.258.836
Kayserispor 23.258.836
Mersin İY 22.858.522
Antalyaspor 22.458.208
Samsunspor 21.657.579
Manisaspor 20.456.636
Ankaragücü 14.451.923
BEŞİKTAŞ 2. BAŞKANI AHMET NUR ÇEBİ
Bu sisteme zarar vermez
“Kızıp da yorgan yakmanın bir manası yok. Aziz Bey bir kızgınlıkla bunu söylemiştir. Aziz Bey bu havuz işine çok menfaat sağlamış bir başkanımızdır. Onun sayesinde havuz sistemi daha da gelişmiştir. Onun da kendi emek verdiği ve ortaya çıkardığı bir sisteme zarar vereceğine inanmıyorum.”
G.BİRLİĞİ BAŞKANI İLHAN CAVCAV
Böyle bir keyfiyet yok
“Sayın Başkan eminim bir kızgınlık ve hiddet haliyle bu ifadeleri kullanmıştır. Hiçbir takımın kendi isteği naklen yayın havuzunu terk etmek gibi bir keyfiyeti yoktur, olamaz. Aziz beyin bir yıla yakın bir süre cezaevinde kalmış olması elbette çok üzücü bir durum. Bu ruh hali ile bazı açıklamalar yapmış olması havuzun bozulacağı anlamına gelemez. Futbol Federasyonu ve kurulları Fenerbahçe’ye şike yaptığı için herhangi bir ceza vermedi. Sportif anlamda zaten aklandılar. Ortada bir Futbol Federasyonu ve ortada onun koyduğu kurallar var. Bunları hiçbir kulüp yok sayamaz. Dolayısıyla Süper Lig kulüplerinin tümünün altında imzası bulunan bir anlaşma da yok sayılamaz. Ben Aziz beyin sakin kafayla daha aklı selim bir değerlendirme yapacağını sanıyorum.”
ORDUSPOR BAŞKANI VE KULÜPLER BİRLİĞİ BAŞKANVEKİLİ NEDİM TÜRKMEN
Sünnetçi korkusu!
“Türkiye Futbol Federasyonu’nun 5894 sayılı yasası ve bunun 13. maddesi var. TFF’nin statüsü var. Futbol disiplin talimatları var. Her kulüp buna uymak zorunda. Eğer uymazsanız birinci defada 350 lira ceza. Digitürk yayınını engellerseniz tabii. İkinci kez tekrarlanırsa 350 bin lira ceza ayrıca iki maç saha kapatma. Üçüncü defa yapılırsa 350 bin lira cezanın yanısıra, -3 puan ceza. Bunu sürdürürseniz en son lisans iptali yani ligden atılmaya kadar gidiyor. Kaldı ki daha iki ay önce Digitürk ile olan sözleşmenin 2 yıl daha uzatılması konusunda Fenerbahçe’nin de TFF’ye verdiği yetki var. Bütün bunlar ortadayken ben havuzdan çıkarım demenin yasal dayanağı yok. Diğer takımlara sünnetçi korkusu salmaktan başka bir şey değil.”
GAZİANTEPSPOR BAŞKANI İBRAHİM KIZIL
Anadolu ligi olur
“Aziz Bey’e saygı duyuyorum. Kendine göre haklı tarafları vardır. Sonuçta canı yanmıştır. 1 yıl cezaevinde kaldı. Benim de başıma bir kaza geldi ve 74 gün yattım. 1 saatin bile dört duvar arasında ne anlama geldiğini anlıyorum. Ancak sadece Aziz bey özelinde değil, hiçbir kulübün çekilme şansı yok. Yayıncı kuruluşla yapılan bir anlaşma var. Öncesinde kulüplerin yönetim kurulu kararı ile aldığı ve noter tasdikli TFF’ye verilen yetki var. Büyükler ‘Havuzden çekiliriz, işimize bakarız’ diyemez. Bir bütün olarak bakmak gerekir olaya. O zaman kendi başlarına oynarlar, Anadolu da kendi ligini düzenler. Bu kısır çekişmeler Türk Futbolu’na zarardan başka bir şey getirmez. Ne Fenerbahçe Anadolusuz olur, Ne de Anadolu Fenerbahçesiz. Galatasaray için de geçerli bu”.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:22