
HAYDA!.. 5 YILDIR 4 ERKEK ÇOCUĞA TECAVÜZ ETTİKLERİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANAN 17 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
ÇORUM - Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde, yaklaşık 5 yıldır 4 erkek çocuğuna tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 17 kişi serbest bırakıldı.
Sungurlu İlçesi'nde yaşanan olay nedeniyle yaklaşık 400 kişi sorgulanmış bunlardan 18'i tutuklanmış, tutuklu sanıklardan biri suçsuz bulunarak, daha önce serbest bırakılmıştı.
Yaşları şu anda 13-14 civarında olan S.K., B.K., Ş.B. ve C.K.'ye 5 yıl süreyle tecavüz ettikleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bir süredir ilçe cezaevinde bulunan 17 kişinin serbest bırakılmasından sonra tecavüz davasıyla ilgili olarak tutuklu sanık kalmamış oldu.
Tutuklanan şahısları mağdur çocukların teşhis ettiğini belirten bir grup vatandaş ise bu kişilerin serbest bırakılmasına tepki göstererek, "Bu nasıl adalet, anlamadık. 4 küçük çocuğa 5 yıldır tecavüz ediyorlar, bundan ilçede bulunan hiçbir yetkilinin haberi dahi olmuyor. Olayın bir takım tesadüfler sonucunda ortaya çıkmasından sonra tutuklanan ve mağdurlar tarafından da teşhis edilen bu kişiler birkaç gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılıyor. Mağdur ve sanıklar halen ilçede yaşamaya devam ediyor. Gerekli tedbirler alınmazsa bu çirkin olayların ilçemizde tekrar yaşanması kaçınılmaz olacaktır" şeklinde konuştular.
Konuya ilişkin alarak bir açıklama yapan Sungurlu Kaymakamı Erol Türkmen, ilçede yaşanan çirkin olayları Çorum Valisi Erhan Tanju ile makamında yaptığı görüşme esnasında İl Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgi ile öğrendiğini söyledi. Türkmen, meydana gelen olayın toplumsal açıdan yüz kızartıcı ve utandırıcı olması sebebiyle, toplumsal infiale ve fevri davranışlara neden olmamak için, o an için gizli tutulmasına karar verildiğini söyledi.
Olayı öğrendikten sonra İlçe Emniyet Müdürü Demir Çavdar ile yaptığı toplantının ardından konuyla ilgili bütün emniyet tedbirlerinin alındığını ve olayın derhal yargıya intikal ettirildiğini belirten Erol Türkmen, "Soruşturma büyük bir gizlilik içersinde yürütüldü ve bu aşamada kimseye detaylı açıklama yapılmadı. Mağdur olan 4 çocuğun durumu ile ilgili Çorum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden gönderilen 2 sosyal hizmetler uzmanı mağdur çocuklar ve aileleri ile görüştürülerek olay incelendi" dedi.
İlçede meydana gelen üzücü olayla ilgili olarak gerekenin mutlaka yapılacağını söyleyen Erol Türkmen, "Kaymakamlık olarak ilk olarak mağdur çocuklara avukat tutacağız. Daha sonra psikolojik destek sağlayacağız. Bu arada çocukların eğitim durumlarının da aksamaması için de gerekli önlemleri alacağız" diye konuştu.
Sungurlu Kaymakamı Erol Türkmen, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda görevli memur İsmail Kamazoğlu hakkında da Kaymakamlık olarak, mali ve idari soruşturma başlattıklarını sözlerine ilave etti.