Dünya
  • 22.4.2010 10:57

HZ. MUHAMMED'E HAKARET EDEN ÇİZGİ FİLM YAPIMCILARINA ÖLÜM FETVASI

Hz. Muhammed'i "ayı" olarak gösteren dünyaca ünlü Amerikan çizgi dizisi South Park'in yaratıcıları hakkında ölüm fetvası verildi.

Çizgi dizinin iki yapımcısının ev adresleri radikal müslüman internet sitelerinde yayınlandı. ABD'de bir Müslüman grubu, Hz. Muhammed'e hakaret içeren animasyon dizisi "South Park"ın yaratıcılarını internet aracılığıyla uyardı. RevolutionMuslim.com sitesinde çıkan uyarıda, "Matt (Stone) ve Trey'i (Parker) yaptıklarının aptalca olduğu yolunda uyarmalıyız. Bu şovu yayımladıkları için onların sonu da muhtemelen Theo Van Gogh'unki gibi olacak" denildi. Sitede, İslamiyeti, kadına şiddeti hoş görmekle suçlayan bir film yaptığı için 2004 yılında bir kökten dinci militan tarafından öldürülen Theo Van Gogh'un resmi de yayımlandı. İnternet sitesinde ayrıca "South Park"nın yaratıcılarını yerini bildirmek amacıyla Parker ve Stone'un Colorado'daki malikanelerinin ayrıntılarının yer aldığı makalelerin bulunduğu bağlantılara yer verildi.
Tehditlerin ardından South Park'ın dün yayınlanan tekrar bölümünde Hz. Muhammed'in adının geçtiği bölüm "bip"lendi. Ayrıca ayı kostümü giyen kişi de Noel Baba'ya dönüştürüldü.Yeni bölümde ise Hz. İsa pornografi izlerken, Buda ise kokain çekerken gösterildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:31

İLGİLİ HABERLER