
İBB'deki rüşvet ve yolsuzluk paralarını CHP milletvekilinin çakarlı arabalarıyla taşıdık
İBB'de çarpıcı itiraflar! Şoför Servet Yıldırım: Parayı Özgür Karabat'a ait çakarlı araçla İmamoğlu İnşaat'a taşıdım
Son dakika haberi: Tutuklu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olan işadamının şoförü Servet Yıldırım, rüşvet ağını deşifre etti. Servet Yıldırım: "İhale paralarını CHP'li vekil Özgür Karabat adına tahsisli çakarlı araçla defalarca İmamoğlu İnşaat'a götürdüm" dedi.
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası, tekstilci işadamı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım da itirafçılar kervanına katıldı.
SON DAKİKA | İBB’de çarpıcı itiraflar! Şoför Servet Yıldırım: Parayı Özgür Karabat’a ait çakarlı araçla İmamoğlu İnşaat’a taşıdım
Yıldırım, İBB'de Ekrem İmamoğlu'na bağlı yolsuzluk çarkının şifrelerini savcılıkla paylaştı. Cezaevinde bulunan Yıldırım, patronu Hüseyin Köksal'la Ekrem İmamoğlu'nun, "Sana 2 tane reklam şirketi kuralım. Bu şirketler üzerinden belediyedeki reklam ihalelerine girersin" dediğini aktardı.
Yıldırım, "Bunun üzerine Köksal, Advercity ve Urban Medya isimli şirketleri kurdu. Ancak şirketleri amcasının oğlu olan Av. Ahmet Köksal'ın üzerine kurdu. Ahmet Köksal'ın ortağı Murat Kapki'dir" diye konuştu.
Bu iki şirketin yıllık cirosunun 1.5 milyar lira olduğuna dikkat çeken Yıldırım, reklam ihalelerinden gelen paranın yüzde 60'ının İmamoğlu'na, diğer yüzde 20'nin Murat Kapki'ye, diğer yüzde 20'nin ise Hüseyin Köksal'a ait olduğunu belirtti.
Yıldırım, elde edilen bu paraları bizzat kendisinin defalarca İmamoğlu İnşaat'a götürdüğünü aktardı. Yıldırım, patronunun kullanımındaki makam aracının da CHP Milletvekili Özgür Karabat'a tahsisli ve çakarlı olduğunu dile getirdi.
İhalelerden gelen paraların 30-40 gün içinde nakit olarak paylaşıldığını aktaran Yıldırım, İmamoğlu'nun payına düşen kısmın tamamının İmamoğlu'nun şirketine gönderilmediğini, şirketlerdeki ihtiyaç durumlarına göre şirketin genel müdürü Tuncay Yılmaz'ın şoförleri tarafından alındığını aktardı.
İMAMOĞLU İNŞAAT'A PARA TAŞIDIM
Yıldırım, ifadesine şöyle devam etti: "Köksal'ın talimatı üzerine 5-6 defa da İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a valizlerle bizzat ben para götürüp İmamoğlu İnşaat'a ait Beylikdüzü'ndeki ofise teslim ettim.
Bu paraları kapalı pick-up tarzı araçlarla getirmekteydi. Beşiktaş'ta bulunan Zorlu Raffles Otel'de Hüseyin Köksal bir oda kiralamıştı. Burayı ofis olarak kullanıyordu. Otelin ödemelerini ben bizzat kendi hesabımdan onun talimatıyla yapıyordum.
Bu toplantılarda hangi ihalenin hangi bedelle kime verileceği, paraların nasıl geri alınacağı konuşulurdu. Benim odada durmamı istemezlerdi. İmamoğlu'nun talimatıyla burada yukarıda saydığım kişiler toplanıp bahsettiğim konuları görüşürlerdi."
İKİ ŞİRKET KURDURDU
İmamoğlu'nun kasası işadamı Hüseyin Köksal'ın şoförü Servet Yıldırım cezaevinde itirafçı oldu.
Yıldırım belediyedeki rüşvet ağını anlattı: İmamoğlu, patronum Köksal'a 2 reklam şirketi kurdurup belediyenin reklam ihalelerine girmesini sağladı. Bu iki şirketin yıllık cirosu 1.5 milyar liraydı.