İMAM VE 2 KURAN KURSU ÖĞRENCİSİ BOĞULDU
MUĞLA (A.A) - Edinilen bilgiye göre, Denizli'den bir süre önce Akyaka'ya gelen ve 30 kişiden oluşan Kuran kursu öğrencileri, Gökçe köyünün sahil kısmına gezmeye gitti.
İmam ve beraberindeki 5 öğrenci serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra öğrenciler ve imam boğulma tehlikesi geçirdi. Sahilde bulunan uçurtma okulunun görevlileri ve bazı vatandaşlar denize atlayarak 3 öğrenciyi kurtardı. Sahile çıkartılarak ilk müdahaleleri yapılan öğrenciler hastaneye kaldırıldı.
Diğer 2 öğrenci ve imam ise boğuldu. Bulunan cesetler sahile çıkartıldı.
İMAM VE 2 ÖĞRENCİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Denizli'nin Acıpayam ilçesinden tatil için geldikleri Muğla'nın Akyaka beldesinde serinlemek için girdikleri denizde boğulan imam ve 2 Kur'an kursu öğrencisinin kimlikleri belirlendi.
Akyaka'da girdikleri denizde boğulan 3 kişinin imam Mustafa Türkmen (32) ile kurs öğrencileri Çetin Kirman (13) ve İbrahim Çakmakçı (12) olduğu öğrenildi.
Bu arada Akyaka sahilinde kite sörf yapan 5 okulun öğrenci ve öğretmenleri, İbrahim Çakmakçı'yı botla yaklaşık bir saat süren aramanın sonunda buldu.
Bota alınarak kıyıya çıkarılan Çakmakçı'ya kıyıda bekleyen 112 ambulansında doktorlar tarafından kalp masajı yapıldı. Kalp masajına cevap veren Çakmakçı, ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada hayatını kaybetti.
Manisa'dan Akyaka beldesine tatile gelen Mustafa Aydın, sahilde denize girdikleri sırada çığlıklar duyduklarını belirterek, ''Biz önce şaka yapıyorlar zannettik fakat sonra ciddi olduğunu anlayınca koşarak yanlarına gittik. 3 kişiyi arkadaşlarımla birlikte kıyıya çıkardık. Onlarda herhangi bir şey yok. Diğer 3 kişi de botlar yardımıyla kurtarıldı. Fakat onlar boğulmuşlardı'' dedi.
Kiteboard okulu işletmecisi Erci Erdoğan Celil ise öğrencilerin yüzme sahası dışında yüzmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Bu olay tamamen bilinçsizlikten ve eğitimsizlikten kaynaklandı. Hayatını kaybeden 3 kişiyi sudan arkadaşlarım ile birlikte botlar yardımıyla çıkardık. Çocuklarımıza yüzme konusunda biraz daha eğitim verirsek sanırım bundan sonra böyle vakalar yaşamayız'' diye konuştu.
Grupta bulunanların yaz Kuran kursunda başarılı öğrenciler olduğu öğrenildi.
Acıpayam Müftüsü Latif Kesmeci olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Olay henüz çok sıcak bizde tam ayrıntıları bilmiyoruz. Boğulmaların olduğu haberi karşısında adeta şoka uğradık'' dedi.