IMF BAŞKANI'NI İSTİFA ETTİREN KADIN AIDSLİ Mİ?
WASHINGTON - ABD’de cinsel taciz suçlamasıyla tutuklanan IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kendisine karşı yöneltilen cinsel saldırı suçlamaları konusunda masum olduğunu söylemeye devam etti.
Cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, kurumu korumak ve zamanını masum olduğunu kanıtlamak için harcamak üzere istifa ettiğini bildirdi.
IMF’nin bildirisinde, istifa mektubunu IMF İcra Kuruluna sunan Strauss-Kahn, mektubunda "İcra Kurulu’na büyük bir üzüntüyle istifasını sunma zorunluluğunu hissettiğini" belirtti.
Strauss-Kahn mektubunda, "kendisine yöneltilen tüm suçlamaları kesin bir ifadeyle reddettiğini, şeref ve fedakarlıkla hizmet ettiği bu kurumu korumak istediğini" kaydetti.
Strauss-Kahn, tüm gücünü, zamanını ve enerjisini, masum olduğunu kanıtlamak için harcamak istediğini belirtti.
TEMİZLİK GÖREVLİSİ HAKKINDA ŞOK İDDİA
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın tecavüz girişiminde bulunduğu öne sürülen 32 yaşındaki otel görevlisinin HIV/AIDS virüsü taşıdığı iddia edildi
Amerikan gazetesi New York Post, Gineli Nafi Diallo’nun Harlem Topluluğu AIDS Birliği tarafından sadece virüs taşıyanlara kiralanan bir evde ikamet ettiğini yazdı.
Strauss-Kahn’ın gerçekten suçlu olup olmadığını ise otel odasının anahtarı olarak kullanılan elektronik kart gösterecek. Kartları tasarlayan Petr Krauss, bunların tüm hareketleri kaydettiğini anlattı. Bu kayıtlar sayesinde, kadın odaya girdiğinde kapının ne kadar süre açık kaldığı, Strauss-Kahn tarafından kilitlendiyse ne zaman kilitlendiği ve kadının odadan ne zaman çıktığı anlaşılacak.
Tecavüze uğradığını iddia eden kadının oral seksten sonra tükürdüğünü söylediği halıdaki bölümü keserek alan müfettişler, Kahn’ın spermini aramak amacıyla DNA incelmesine gönderdikleri bildirildi.