
İMRALI'YA ŞEHİT YAKINI OLMAMA ŞARTI
Bursa Cumhuriyet Savcılığı, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 5 mahkum ile kaldığı İmralı’daki cezaevinde çalıştırmak için sınavla 1 teknisyen alacak. Sınava başvuran 14 adaydan 9’u yapılan güvenlik soruşturması sonucu elendi. Güvenlik soruşturmasında, adayın şehit yakını olup olmadığına da bakıldığı, şehit yakını olmasının bu işe girmesine engel oluşturduğu kaydedildi.
Hürriyet'in haberine göre, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ve 5 mahkumun kaldığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde görev yapacak bir teknisyenlik kadrosu için açılan sınava 14 kişi başvurdu.
Sınav öncesi yapılan güvenlik soruşturmasında adaylardan 9’u elendi. Kalan 5 kişi bugün Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Necati Türe ve Komisyon üyesi Eyüp Sabri Baydar’dan oluşan 3 kişilik heyet tarafından mülakata tabi tutuldu. Adaylardan elektrik ve su tesisatını en iyi bilen adayın işe alınacağı açıklandı.
AİLEDE ŞEHİT BULUNMASI ENGEL
Bursa Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, İmralı’daki mahkumların güvenliği açısından, adaylara yapılan güvenlik soruşturmalarında, normal prosedürün yanı sıra aile ve akrabalarından şehit bulunup bulunmadığına da bakıldığını söyledi.