Asayiş
  • 8.1.2014 19:55

İntihar eden kadın, İzmir‘in ‘Kara Melek‘i çıktı

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, eski görümcesiyle kaldığı evin terasından atlayıp yaşamına son veren 47 yaşındaki Aysun Anaç’ın, 1998 yılında işadamı eşinin öldürülmesini azmettirdiği ve İzmir’de gayrimenkul zengini komşusu kadını da öldürdüğü gerekçesiyle yargılanıp hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Günlerce konuşulan olaylar zincirinin kahramanlarından olan ve afla cezaevinden çıkan Anaç, o dönem günlerce gazete manşetlerinden inmemiş ve 'Kara Melek' diye nitelendirilmişti.

Olay, Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi 59 Sokak’taki iki katlı binada bugün saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Bir süre önce üçüncü eşinden boşanan iki çocuk annesi Aysun Anaç, eski görümcesi H.Y. ile aynı evde yaşamaya başladı. Oğlu da kendisiyle kalan ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Gürer, iddiaya göre, eski görümcesiyle sohbet ettiği sırada, bir ara yerinden kalkıp binanın terasına çıktı. Anaç bir süre sonra da kendini boşluğa bıraktı.

Gürültü üzerine terasa çıkan H.Y., Aysun Anaç'ı kaldırımda kanlar içinde görünce, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansa alınan Anaç, Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Anaç'ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizi geçirdi.

'İZMİR’İN KARA MELEK’İ ÇIKTI

Yaşamına son veren Aysun Anaç’ın 1998'de eşinin ölümü ve bir cinayetle ilgili uzun süre gündemde kaldığı ve "İzmir’in Kara Melek"i diye nitelendirildiği ortaya çıktı. Genç yaşta ilk evliliğini yapıp boşandıktan sonra alışveriş merkezleri, gıda, inşaat toptan satış mağazaları bulunan işadamı Mehmet Ali Gürer ile evlenen Aysun Anaç’ın, 1998 yılında, evli olduğu halde ilişki yaşadığı astsubaylıktan malulen emekli olan L.E.T. ile plan yapıp komşusu gayrimenkul zengini Hafize Ünal’ı öldürdüğü ortaya çıktı. Anaç'ın ayrıca, olayı öğrenen eşi Mehmet Ali Gürer’in durumu polise anlatacağını söylemesi üzerine de kardeşi Adnan Anaç’a kocasını öldürttüğü belirlendi. Bir kaçakçılık operasyonunda gözaltına alınan Adnan Anaç'ın, Aysun Anaç ile sevgilisi L.E.T.’ye silah sattığını söylemesi üzerine aydınlatılan cinayetlerle ilgili tutuklanan Aysun Anaç’ın, komşusu Hafize Ünal’ı öldürmekten 20 yıl, eşi Mehmet Ali Gürer’i öldürtmekten de ömür boyu hapis cezası aldığı, 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra kamuoyunda 'Rahşan affı' olarak bilinen şartla salıverme yasasından yaralanarak cezaevinden çıktığı kaydedildi.

Öte yandan, Aysun Anaç’ın cezaevinden çıktıktan sonra üçüncü evliliğini yaptığı ve 2011 yılında da boşandığı öğrenildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsisinin tamamlanmasının ardından Aysun Anaç için bugün Marmaris Eski Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Mustafa Karacan, Anaç’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Aysun Anaç, Marmaris İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:39

İLGİLİ HABERLER