Asayiş
  • 30.8.2014 11:52

Iraklı çocuğun tedavi parasını böyle çaldı

Olay, 13 Ağustos 2014 günü Fatih Millet Caddesi üzerinde bulunan bir döviz bürosu önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Irak uyruklu Y.A. (29) döviz bozdurmak için ailesiyle birlikte döviz bürosuna geldi. Görevliyle konuşan Y.A., içinde 12 bin 800 dolar, cep telefonu ve kendisi dâhil ailesine ait kimlikler ve pasaportların bulunduğu çantayı kızına verdi. Küçük kız ise döviz bürosundan çıkarak çantayı dışarıda bulunan bebek arabasına astı. Bu sırada döviz bürosunda bulunan C.G. (31) ise çantayı takip ederek dışarı çıktı. Etrafı kolaçan eden zanlı, bebek arabasında asılı olan çantayı çalarak kaçtı.

Olayın ardından Iraklı ailenin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Polise bilgi veren Iraklı baba, kalp hastası olan çocuğunu tedavi ettirmek için İstanbul’a geldiklerini, çalınan çantada da tedavi parasının bulunduğunu söyledi. 

Polisin çalışmalarının ardından çantayı çaldığı tespit edilen C.G. adlı kadın şüpheli 27 Ağustos günü Beyoğlu’nda yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlının hırsızlık suçundan poliste çok sayıda kaydı olduğu anlaşıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:13

İLGİLİ HABERLER