Gündem
  • 18.6.2014 19:08

'Irak'taki olayları aymazca seyrediyorlar'

Haluk Koç, "Hükümetin başındaki baş beceriksiz ve yanındaki sözde derinlik dehası Dışişleri Bakanı, süngüleri düşmüş, çaresiz, tereyağından kıl çeker gibi bir takım laflarla Irak'taki olayları aymazca seyrediyorlar" dedi.

"HÜKÜMETİN BAŞINDAKİ BAŞBECERİKSİZ SEYREDİYOR"

Haluk Koç, "Hükümetin başındaki baş beceriksiz ve yanındaki sözde derinlik dehası Dışişleri Bakanı, süngüleri düşmüş, çaresiz, tereyağından kıl çeker gibi bir takım laflarla Irak'taki olayları aymazca seyrediyorlar. Kafalar kesiliyor. İkinci dünya savaşında Nazi katliamını aratmayacak toplu infaz görüntüleri yayınlanıyor. Çukurlar kazılmış, yüzlerce insan elleri arkadan bağlı infaz edilmiş, kelleler kesilmiş, korkunç bir tablo. Ve bu sapkın grup Türkiye'ye posta atıyor, ahkam kesiyor, eylem yapıyor. Hükümetin başındaki başbeceriksiz seyrediyor" dedi.

"BUNLAR TERÖRİST Mİ, DEĞİL Mİ?"
Haluk Koç, "Baş beceriksiz olarak yorumladığım kişi IŞİD terör örgütüne IŞİD unsurları diyor. Unsurlar ne kardeşim? Bunlar terörist mi, değil mi? Bunlar kamu yararına çalışan bir dernek statüsünde mi yoksa kafa kesen, gözü kararmış, sapkın, kafalarındaki saplantılarla orada bu katliamları yapan eli silahlı, ne idüğü belirsiz gruplar mı? Kim bu unsurlar? Adları ne bunların adları? Sen bunları kucaklarsan, elinde büyütürsen, doyurursan, eğitirsen, hastalandığında hastaneye yatırır tedavi edersen, hatırlarını sorarsan , kebap yemeye Türkiye'ye çağırırsan, ellerine silah verip sırtlarını okşayıp oraya bu kanı akıtmak için gönderirsen terörist diyemezsin"

"KATLİAMI YAPANLARA TERÖRİST DİYEMİYORSUNUZ"
Haluk Koç, "Bazı fotoğraflar göstereceğim. Acımasız görüntüler. Altta sıfırlama talimatı alan mahdum bu kişilerle sarmaş dolaş. Yemek yiyorlar, kebap yiyorlar. Hastanede tedavi edilirken ziyaretler. Siz kimle halvet oluyorsunuz orada, kimle kol kolasınız? Kimi arka bahçeniz yaptınız? Ve katliamı yapanlara terörist diyemiyorsunuz. Unsurmuş. Ne unsuru bunlar baş beceriksiz ne unsuru? Bunlar terörist, katil" diye konuştu.

"TALİMATI ALAN YARGI HEMEN FETVANIN GEREĞİNİ YAPIYOR"

Haluk Koç, "Baş beceriksiz dedim aynı zamanda bu kişi baş muhteris. Musul ve Irak'ta yaşananlarla ilgili olarak 'Şu süreci yazmadan, çizmeden, fazlada karıştırmadan takip etmenizi istiyorumö diye fetva verdi. diyor. Bu talimatı alan yargı hemen fetvanın gereğini yapıyor, yayın yasağı konulmasını kararlaştırıyor. Dünya görüyor, dünya yazıyor, dünya tartışıyor. Türkiye'de basın görmeyecek, Türkiye tartışmayacak, konuşmayacak. Talimat bu. Diktatör değil de nesin sen?" dedi.

"BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU"
Haluk Koç, "Bir başka rezalet. 16 Haziran'da karar alıyorlar, resmi gazetede yayınlanıyor ve El Nusra ve ona bağlı yan örgütler isimlerini saymıyorum. Terör örgütü listesinden çıkartılıyor. Yani pazarlık mı yürüyor, bir pazarlık mı yapıyorsunuz? Dünya bunları terör örgütü olarak listelemiş, yaftalamış ve Türkiye bu kadar ateşin ortasında El Nusra ve bağlı örgütleri terör örgütü listesinden çıkartıyor ve bunu bakanlar kurulu kararıyla alıyor resmi gazetede yayınlanıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" diye konuştu.

"GÖREVİNİZİ YAPIN SAYIN MECLİS BAŞKANI"
Haluk Koç, "AKP Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi fezlekelerde yer alan AKP'li 4 eski bakanla ilgili hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin araştırılmasını konuşulmasını istemiyor, Aradan 40 gün geçti. o nedenle komisyona üye bildirmiyor. AKP meclisin denetim işlevini askıya almaktadır, engellemektedir. Korkmayın, parmak çoğunluğunuz da var komisyonda. Görevinizi yapın Sayın Meclis Başkanı. Tankı topu yokmuş, kimse sizden tank top kullanmanızı istemiyor, Siz meclisin başkanısınız, tavrınızı koyun" dedi.

"ARINÇ, CHP'NİN İÇİNİ NASIL KARIŞTIRABİLİRİM DİYE HİÇ UĞRAŞMA"
Haluk Koç, "Sayın Arınç, CHP'nin içini nasıl karıştırabilirim diye hiç uğraşma. Sen partin içinde sana ayar veren yeni yetmelerle uğraş, kendi işine bak, yeni yetmelerin oyuncağı haline geliyorsun, otur kendini düşün" diye konuştu.


ANKARA (DHA)-

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:05

İLGİLİ HABERLER