
İran, İsrailli "Mossad ajanı İsmail Fikri'yi astı
İran, İsrailli "Mossad ajanı" İsmail Fikri'nin asılarak idam edildiğini duyurdu.
İran, Pazartesi günü İsrailli "Mossad casusu" İsmail Fakri'nin tüm ceza yargılamasının tamamlanmasının ardından asılarak idam edileceğini duyurdu ve karar ülkenin Yüksek Mahkemesi tarafından onaylandı
İran'ın Tasnim Haber Ajansı, İran içinde güvenlik bilgileri toplamak ve yıkıcı faaliyetlerde bulunmak amacıyla faaliyet gösteren İsrail istihbarat örgütü Mossad'a bağlı casus İsmail Fekri'nin yargı sürecini tamamladıktan sonra bu sabah idam edildiğini ve cezasının üst makamlarca onaylandığını bildirdi.
"Yeryüzünde savaş açmak ve yolsuzluk yaymak" suçlamasıyla yargılandığını belirten sanığın idam cezasının, tüm ceza yargılaması prosedürlerinin tamamlanması ve Yargıtay tarafından cezanın onaylanmasının ardından bu sabah infaz edildiği belirtildi.
Fikri'nin, Siyonist rejimin casusluk ve terör örgütleriyle doğrudan irtibat halinde olduğu bir dönemde, ülke içinde yürütülen karmaşık bir teknik ve istihbarat operasyonuyla Aralık 2023'te tutuklandığını anlattı.
Yargı dosyasındaki resmi belgelere göre, Mossad ile işbirliği yaptığı sırada İsmail Fikri, İran'ın güvenliğine ilişkin hassas ve gizli bilgileri, maddi ödüller karşılığında ülkenin düşmanlarına sızdırmaya çalıştı. Soruşturmalar, işbirliği yaptığı sırada Fikri'nin iki Mossad görevlisiyle doğrudan temas kurduğunu ortaya koydu.
İlk olarak Mossad'ın en üst düzey yetkilisi tarafından işe alınıp onaylanan İsmail Fikri, teşkilat adına istihbarat görevleri yürütmeye başladı.
Elektronik cihazlarında yapılan veri kurtarma çalışmaları, kendisinin Mossad yetkilisiyle, kendisine belirli bilgileri toplaması ve bunları kuruma iletmesi yönünde doğrudan talimat veren yazışmaları ortaya çıkardı.
Belgelere göre Fikri, hassas güvenlik siteleri ve merkezler, belirli kişilerle ilgili veriler ve özel örgütsel görevler de dahil olmak üzere gizli ve sınıflandırılmış bilgileri teslim etmeye çalıştı. Bu bilgileri güvenli iletişim yöntemleriyle Mossad görevlilerine iletti.
Birinci subayla bir süre birlikte çalıştıktan sonra 2022 yılı başında teşkilattaki "Amir" lakaplı ikinci subaya transfer edildi.
Amir yeni bir iletişim mekanizması başlattı ve Fikri'den, kendisine ait önemli raporları ve istihbarat yazışmalarını iletebileceği yeni bir platform oluşturmasını istedi.
Temmuz 2022'de, yukarıda adı geçen memur Fikri'ye finansal destek operasyonlarını kolaylaştırma aracı olarak dijital bir cüzdan kurmasını emretti. Fikri talimatlara uyarak cüzdanı kişisel telefonuna kurdu ve çalıştırdı.
Fikri, Mossad görevlileriyle iletişim kurarken, İran güvenlik ve istihbarat teşkilatları onun hareketlerini sofistike teknik önlemlerle izliyordu. O ve ağı, sofistike bir istihbarat operasyonunun parçası olarak izlendi ve yakın gözetim altına alındı.
Kesin güvenlik ve istihbarat operasyonları ve Mossad bağlantılı bir şebekenin ortaya çıkarılması sonucunda İsmail Fikri Aralık 2023'te tutuklandı. Hakkındaki hukuki süreç tamamlandı ve cezası bu sabah infaz edildi.
Kaynak: Tasnim