Dünya
  • 3.2.2026 21:20

İran'dan ABD ile görüşmeler Umman'a taşınsın' talebi

ABD basını, İran'ın cuma günü ABD ile yapılması planlanan görüşmelerin İstanbul'dan Umman'a taşınmasını ve ikili formatla yapılmasını istediğini yazdı.

İran ve ABD arasındaki gerilim devam ederken, tarafların cuma günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Axios'un haberine göre; İran, cuma günü yapılması planlanan ABD ile müzakerelerin İstanbul yerine Umman’da yapılmasını ve sürecin ikili formatta yürütülmesini telep etti.

Tahran, müzakerelerin gözlemci olarak Arap ve Müslüman ülkelerin katılımı olmadan yalnızca ABD ile yapılmasını istiyor.

ABD basınında yer alan haberlerde, İran’ın cuma günü ABD ile İstanbul’da yapacağı iddia edilen görüşmenin Umman’a taşınmasını ve görüşmenin formatını ikili olarak değiştirilmesini talep ettiği öne sürüldü. Görüşmeye, birkaç Arap ve Müslüman ülkenin gözlemci olarak katılması bekleniyordu.

Görüşmenin yeri ve formatı henüz resmi olarak açıklanmazken, görüşmelerde ABD heyetine ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un, İran heyetine ise İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi’nin liderlik edeceği öngörülüyor.

WİTKOFF NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Witkoff ise bugün İsrail’i ziyaret ederek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Görüşmede, İran’ın ele alındığı ve İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Mossad Başkanı David Barnea ve askeri istihbarat şefi General Shlomi Binder'in de görüşmede hazır bulunduğu aktarıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 3.2.2026 21:21

İLGİLİ HABERLER