Gündem
  • 13.3.2007 07:27

İŞTE ÖCALAN'IN 'ZEHİR' RAPORU!..

İmralı Adası’nda hükümlü bulunan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiaları Adli Tıp'ın raporuyla yalanlandı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, dün düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yaptı: "İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından hükümlü bulunan Öcalan'ın zehirlendiği iddiasıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından oluşturulan 3 kişilik uzman heyet marifetiyle hükümlünün kan, idrar, gaita, balgam ve saç kılları örnekleri alınarak gerekli tahlillerin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmiştir. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’ndan alınan 12.03.2007 tarihli raporda, hükümlü hakkında ileri sürülen zehirlenme iddialarının tamamen asılsız olduğu kesin olarak tespit edilmiştir."

AVUKATLARIN YENİ TALEBİ
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na dün başvuran terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkillerinin İmralı Adası'nda tutulduğu odanın duvar boyasının, günlük yaşamında kullandığı, tabak, kaşık, bardak, yatak giysi gibi eşyaların da incelenmesi talebinde bulundular. Avukatların yazılı başvurusunda, Öcalan'ın kaldığı odanın bir yıl önce yeniden boyandığı vurgulandı. Öcalan'da ortaya çıkan rahatsızlıkların, badanadan sonra giderek arttığı savunuldu.

BAYDEMİR: EKSİK HEYET Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, İmralı'ya bir heyet gönderilmesini kişisel olarak olumlu bulduğunu belirtti. Baydemir "Ancak heyette, Türk Tabipleri Birliği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunmalıydı" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:04

İLGİLİ HABERLER