Asayiş
  • 6.8.2009 10:05

İŞTE ŞAHİN'İN SUİKAST LİSTESİ!..

Ergenekon’un tutuklu sanığı Emniyet Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı Şahin ile ilgili şok iddialar 3’üncü iddianamede de yer aldı

İŞTE İDDİANAMENİN TAM METNİ

3’üncü iddianamede, TSK içinde muvvazzaf subaylar ve özel harekatçı polislerden oluşan eylem grubunu 12 ayrı time böldüğü iddia edilen İbrahim Şahin’in, bu yapılanmaya Genelkurmay’da üst düzey bir komutanın bilgisi dahilinde gittiği iddia ediliyor. Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan teknik takiple uzun süre izlenen İbrahim Şahin’in, bu listeyi oluştururken muvazzaf subay ve polislerle yaptığı telefon görüşmelerine de ayrıntılı bir şekilde yer veriliyor.

’Yer altına iniyoruz’

İrtibatta olduğu kişilere, “Yeraltına iniyoruz. Ailelerinizle vedalaşın” diyen Şahin, tutuklu sanık Teğmen Taylan Özgür Kırmızı’yla yaptığı bir görüşmede, kurduğu eylem timinin amacını şöyle açıklıyor: “Türkiye’nin iç temizliğinden sorumluyuz. Çok özel bir birlik kuruyoruz, yani biz yetki olarak da her şeyde herkesin üstündeyiz. Kimseden emir komuta almıyoruz.” TSK içindeki yapılanmanın oluşturulması için Teğmen Kırmızı’ya talimat veren Şahin, 18.11.2008’de yaptığı bir görüşmede, “Şimdi çok kısa zamanda harekete geçeceğiz de yani bu karma bir birlik oluyor. Yani Polis, Özel Tim, Jandarma, Asker, Mitçi neyse yani şimdi benim sen buna göre adam bulacaksın. Yani çok sağlam olacak yüzde 100 Türk olacak tek istediğimiz bu” diyor. Şahin ardından, “Paşamın haberi var yüzde yüz güvendiğin adamlar olmalı” diye de ekliyor. Kırmızı da, kısa süre içerisinde 6-7 teğmenden oluşan bir ekip kuruyor ve emir için haber beklediğini söylüyor.

Eş zamanlı olarak Özel Harekatçı polislerden de bir ekip kurma çalışmaları yürüten Şahin, Antalya Özel Harekat Şubesi’nde grup amiri olarak çalışan Emniyet Amiri Servet Kaynak’la görüşüyor. 06.11.2008’de Kaynak’ı arayan Şahin, “Gözünü dönmeden yani arkana bakmadan 6 ay operasyona çıkabilir misin” diye sorduğu Kaynak’tan şöyle bir karşılık alıyor: “Siz nasıl emredersiniz başkanım. Ben her türlü göreve hazırım başkanım.” Şahin, Kaynak’tan da bir ekip kurmasını istiyor. Bir ay sonra yeniden Kaynak’ı arayan Şahin, listeye konulacak adamların “yüzde 100 Türk olması” şartını koşuyor. Şahin, şunları söylüyor: “En ufak bir şey olursa kafasına sıkarız sonra bak yüzde 100 Türk olacak başka bir şey istemiyorum ben”

Hedefteki isimler

Ekip oluşurken bir taraftan da eylem planları hazırlayan Şahin’in, özellikle Ermeni ve bazı alevi önderlere yönelik suikast hazırlığında olduğu bilgisi iddianamede yer alıyor. Evinde ele geçirilen eylem planlarından hareketle ortaya çıkarılan suikast planlarına göre hedefteki isimler Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreter Kazım Genç.

Eylem planları için tutuklu sanık Kayseri Hava İndirme’de sivil memur olarak çalışan Fatma Cengiz ile sürekli irtibat halinde olan Şahin, “Asena” olarak hitap ettiği Cengiz’e, “Ben Ermenilere karşı kurulan örgütün ilk başkanıyım” dedikten sonra da, “Asena görev var, Ermeni öldürülmeli” diyor.

Law silahlı saldırı

İddianamede İbrahim Şahin’den ele geçirilen “Tedhiş Planı (Mutafyan) başlıklı belgede Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik silahlı eylemin hangi silahla, nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirileceği de anlatılıyor. El yazısıyla hazırlanan dokümanda eylemin antitank silahı (LAW) ile gerçekleştirileceği, eylemi gerçekleştirecek hücre başkanının polis memuru Kenan Temur olduğu fakat Kenan Temur’a bağlı kişilerin isimlerinin yazılmayıp kodlandığı belirtildi. Dokümanda, “bbbb” olarak belirtilen elemanın lav silahını temin edeceği, “cccc” olarak belirtilen elemanın gözcülük yapacağı, “dddd” ve “eeee” olarak belirtilen elemanların emniyeti sağlayacağı, “ffff” ve “gggg” olarak elemanların ise tetikçilik yapacağı kaydedildi.

Suikast listesindekiler mağdur ve müşteki

SUİKAST listesinde geçen Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç müşteki, Sivas Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler ise mağdur olarak Ergenekon’un 3. iddianamesinde yerlerini aldı...

Müşteki: Şikayet eden, şikayetçi olarak tanımlanıyor. Bir müşteki aynı zamanda mağdur da olabiliyor. Örneğin evine hırsız giren bir kişi, şikayetçi olmaması halinde bile hukuken mağdur sayılıyor.

Mağdur: Hukukta suçtan zarar gören kişi olarak tanımlanıyor. Mağdur olmak için şikayetçi olunmasına gerek bulunmuyor.

İŞTE İDDİANAMEDEKİ MÜHİMMATLAR

424 el bombası 2.993 gr patlayıcı

ÜÇÜNCÜ iddianamenin özelliklerinden biri de teknik ayrıntılara yer verilmesi oldu. Operasyon kapsamında 12 Haziran 2007 tarihinden itibaren el konulan, bulunan silah ve mühimmatın dökümü de ayrıntılı olarak yer aldı. İşte o liste: “175 tabanca, 36 tabanca şarjörü, 8020 tabanca mermisi, 59 boş tabanca kovanı, 22 uzun namlulu silah, 46242 uzun namlulu silah mermisi, 171 uzun namlulu silah şarjörü, 59 uzun namlulu silah boş kovanı, 52 uzun namlulu silah çekirdeği, 7 uzun namlulu silah malzemesi, 44 tüfek, 74 tüfek mermisi, 6 boş tüfek kovanı, 2 Kanas fişeği, 250 eğitim fişeği, 424 el bombası, 14 el bombası fünyesi, 5 boş el bombası, 1 saatli bomba, 1 boru tipi bomba, 1 cam şişe bomba, 53 dinamit lokumu, 43 lav, 14 boş lav, 7 lav mermisi, 6512 elektrikli kapsül, 34 uçaksavar mermisi, 1 boş uçaksavar mermisi, 11 havan mermisi, 84 top mermisi, 6 gaz bombası, 2993 gram patlayıcı madde, 3060 ateşleme fitili, 4 gaz maskesi, 1 gaz maskesi filtresi, 2 kar gözlüğü, 2 metal pense, 85 kapsül, 8 kapsül başlığı, 2 mayın, 28 sis bombası, 9 sis kutusu, 13 hakem bombası, 1 C 3 patlayıcı, 5 kullanılmamış bubi tuzağı, 2 kullanılmış bubi tuzağı, 1 bomba atar işaret başlığı, 1 denizaltı işaret markeri, 22 aydınlatma fişeği, 23 işaret fişeği, 4 roket başlığı, 12 roket atar, 4 roket atar fişeği, 19 mavzer fişeği, 1 mavzer tarafı, 1 kamuflaj kremi, 43 metre infilaklı fitil, 2 metre saniyeli fitil.”

Ergenekon’un 12 eylem planı

ERGENEKON’UN darbe zemini oluşturmak için çok sayıda silahlı eylem gerçekleştirdiği, bu eylemlerle istedikleri darbe zeminini oluşturamayınca bu kez çok daha tehlikeli ve kanlı eylemler planladıklarının söylendiği iddianamede, eylem planları şöyle sıralandı:

* Ümraniye bombaları

* Yargıtay mensuplarına suikast hazırlığı

* NATO tesislerine saldırı hazırlığı

* 2005 Yılında Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’a yönelik suikast hazırlığı

* 2007 yılı içerisinde Gazeteci Yazar Fehmi Koru ve Yazar Orhan Pamuk’a yönelik silahlı saldırı hazırlığı

* 2007 yılı içerisinde Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’e, DTP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ahmet Türk’e yönelik silahlı saldırı hazırlığı

* Ermeni asıllı Minas Durmazgüler’e yönelik suikast hazırlığı

* Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a yönelik suikast hazırlığı

* Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız’a yönelik suikast hazırlığı

* Alevi-Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç’e yönelik suikast hazırlığı

* Ankara’daki Optimum Alışveriş Merkezi’ne yönelik bombalı saldırı planı

* Mustafa Dönmez’de ele geçirilen Başbakan’a yönelik suikast planı ve silahlar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER