Dünya
  • 16.8.2022 14:39

İsveç noktayı koydu!.. Türkiye'nin istediği bütün şartları yerine getireceğiz

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Tüm koşulları yerine getireceğiz..

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası gerçekleşen İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusunun Türkiye tarafından veto edilmesinin ardından Madrid'de kritik bir anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşma ile İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin tüm taleplerini yerine getireceğini taahhüt etmişti. İki ülkenin üyelik sürecinin hala devam ettiği bilinirken İsveç'ten dikkat çeken bir açıklama geldi...

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreci ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İki ülkenin teröre verdiği destek nedeniyle Türkiye üyelik sürecini veto edeceğini açıklamıştı. Konuya ilişkin Madrid'de yapılan görüşmede, Türkiye'nin tüm talepleri iki ülke tarafından kabul edilmiş ardından bir anlaşma imzalanmıştı. Başkan Erdoğan bu anlaşmanın ardından dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. İsveç'ten NATO üyeliği ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

TÜM KOŞULLARI YERİNE GETİRECEĞİZ

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson gerçekleştirdiği basın toplantısında, NATO'ya üye olmak için Türkiye ile yapılan mutabakat Zaptı'nın tüm koşullarını yerine getireceğiz.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLEN İSİM

Andersson ayrıca geçen hafta yapılan dolandırıcılık nedeniyle aranan bir kişinin Türkiye'ye iade edilmesi adımının öneminin altını çizerek kararın İsveç ve uluslararası hukuka göre verildiğini ve bu şekilde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

BAŞKAN ERDOĞAN MECLİS'İ İŞARET ETMİŞTİ

Başkan Erdoğan "Türkiye ve NATO ile birlikte bu muhtıranın kazananı Finlandiya ve İsveç halkıdır. İsveç 73 teröristin Türkiye'ye iadesi için söz verdi. PKK, YPG, PYD, FETÖ, bunların silinip atılması için yasal düzenlemeleri bir an önce bitirmeleri lazım. Yasaları değiştireceğinize, teröristleri vereceğinize söz veriyorsunuz, bunlar yerine gelmezse kusura bakmayın. Biz Meclis'te bunu geçirmedikten sonra zaten bu iş yürümez. İki ülke üzerlerine düşeni yapmazsa biz de bunu Meclis'e göndermeyiz" şeklinde konuştu. Muhalefetin 'Kazanım yok' iddialarına karşılık olarak siyaset bilmezliklerine işaret ederek "Sözlerini tutmazlarsa biz bunu zaten TBMM'den geçirmeyiz" dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 16.8.2022 14:46

İLGİLİ HABERLER