KAYNAK : Haber Vitrini
BATMAN- Batman'da PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda, örgüt üyesi ve destekçisi 9 kişi yakalandı.
Aldıkları bir istihbaratı değerlendiren Batman Jandarma Komutanlığı ekipleri, Beşiri ve Kozluk ilçeleri kırsal alanında PKK'ya yönelik seri operasyon başlattı.
Beşiri ilçesi kırsal alanında gerçekleştirilen operasyonlarda, HADEP eski ilçe yöneticisi S.K., HADEP'li Belediye meclis üyesi M.A. ve HADEP eski merkez ilçe teşkilatı Başkanı M.Ç., örgüte ait silah, mühimmat ve malzemeleri örgüt üyelerine ulaştırmak isterken yakalandı.
Kozluk İlçesi'nde ise PKK mensuplarıyla buluşmak üzere hazırlık yapan örgüt militanları H.A., A.Ç., F.Ç., N.Ç., A.A. ve Ö.Ş. de yakalandı.
Operasyonlar sırasında terör örgütü mensubu ve destekçisi 9 kişi ile birlikte bir adet kalaşnikof marka silah, bu silaha ait mühimmat, 2 adet el bombası, video kamera ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:12