Spor
  • 27.1.2011 16:02

KADIN HAKEMLERE TALİMAT ENGELİ

EYÜP TURAN
İSTANBUL

2010 Mayıs ayında değiştirilen Merkez Hakem Kurulu "Hakemliğe Giriş ve Ünvan Yenileme" talimatında tüm klasmandaki bayan hakemler "Bölgesel Hakem" olarak ünvan alıyor. Bölgesel bayan hakemlerin gideceği maçlara sınırlandırma getirilerek, tüm bayan hakemler, erkek hakemlerden farklı bir kategoride yer alıyorlar.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan, kadın hakemlerin maçlarda görevlendirilmesiyle ilgili olarak, "Kadın hakemlerimiz ile erkek hakemler bir cinsiyet ayrımı olmadan FIFA tarafından belirlenen aynı testlerden geçmektedir. Kadın hakemlerin Spor Toto Süper Lig'de görev alamamasının tek sebebi şimdiye kadar bu testlerde belirlenen kriterlere ulaşamamasıdır" şeklinde açıklama yaparken, talimatlar ise bu açıklamaların aksine bayan hakemlerin Spor Toto Süper Lig'de görev yapmasına engel oluyor.

MHK Talimatı'nda FIFA hakemi ve FIFA yardımcı hakemlerinin görev alanlarıyla ilgili maddede, "FIFA, UEFA müsabakaları ve diğer tüm müsabakalarda görevlendirilen hakem" ibaresi yer alırken, FIFA bayan hakem ve FIFA bayan yardımcı hakemlerin görev alanı ise, "FIFA ve UEFA'nın düzenlediği müsabakalar ile 3. Lig, Bayan ligleri, Bölgesel Amatör Lig ve Amatör Lig müsabakalarında hakem, yardımcı hakem ve dördüncü hakem olarak görevlendirilir" şeklinde belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER