KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye
Masası Şefi Juha Kahkonen, ''Hükümet krizine'' ilişkin bir soru üzerine, değerlendirme yapmak için çok erken olduğunu söyledi.
Kahkonen, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile basına kapalı yapılan görüşmenin ardından soruları yanıtladı.
Üçüncü gözden geçirme görüşmelerine İstanbul'da, TÜSİAD ile
başladıklarını, yarın da başka toplantılar olacağını kaydeden Juha Kahkonen, şöyle konuştu:
''Herhangi bir değerlendirme yapmak için çok erken ama TÜSİAD'dan son gelişmeler üzerine özel sektörün yaklaşımlarını öğrenmek çok ilginçti. Görüşmelerimize özel sektörün diğer kuruluşlarıyla, daha sonra da Ankara'da Hükümet ile devam edeceğiz.''
''Erken seçim olasılığı var, nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Kahkonen, ''Az önce de belirttiğim gibi biraz daha görüşmelerde bulunacağız. Değerlendirmemizi yapmak ve söylemek için çok erken'' diye konuştu.
Juha Kahkonen, ''Krizin, Türkiye-IMF ilişkilerini etkileyeceği konusunda endişeniz var mı?'' sorusuna da görüşmeleri tamamladıktan sonra bir değerlendirmede bulunacakları karşılığını verdi.
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan da ''TÜSİAD olarak programın
esasında rayında olduğunu ve bu politik istikrarsızlığı dışarıda bırakırsak iyi yürüdüğünü, politik istikrarsızlıkla beraber son dönemde faizlerde bir takım dalgalanmalar olduğunu ama dalgalı kurun katkısıyla da belirli istikrar bulduğunu söyledik'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:24