Ekonomi
  • 13.5.2008 00:04

KAMU İHALE KANUNU DEĞİŞİYOR...

 İhale ve ilan süresinin kısaltılmasını öngören düzenleme ile ihalelerin iptali de zorlaşıyor. Devletin uğradığı zarar artık kamu ihalelerini gelişigüzel şikayet eden şirketlerden tanzim edilecek.
Hükümet Sözcüsü Çiçek, toplantıda Kamu İhale Kanunu Tasarısı'nın da imzaya açıldığını bildirdi. Kamu İhale Kanunu'nun zaman zaman değişikliğe uğradığını belirten Çiçek, her süreçte karşılaşılan bazı sıkıntıların ve zorlukların yeni düzenlemeleri zorunlu kıldığını kaydetti. "Hem sağlıklı, güvenilir İhale Kanunu'na ihtiyaç var hem de işlerin uzamaması gerekmektedir" diyen Çiçek, ihale sürecini uzatmamak için yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu söyledi. Çiçek, bazı ihalelerin yargıya götürülmesi nedeniyle yargı kararları dikkate alınarak bu kanunun yeni baştan düzenlendiğini vurguladı. Çiçek, tasarıya ilişkin şu bilgileri verdi:
"Düzenleme ile ihale ve ilan süreleri kısalacak. Bir kısım kuruluşlar ihaleyi kaybettikten sonra haklı olsun ya da olmasın gelişigüzel şikayetleri Kamu İhale Kurumu'na götürmekte, böylece hem o hizmetin süresi uzamaktadır, yatırımın başlaması gecikmekte, hem de fiyat artışları nedeniyle devlet zarara girmektedir. Bu şikayetleri önleyecek ve süreci hızlandıracak düzenlemeler getirilmiştir. Ayrıca Kamu İhale Kurumu, şikayet edilen hususları dikkate alarak değerlendirme yapacaktır. Sağlık ve güvenlik konularında ihale kanunu kapsamı dışında alımlar yapılabilecektir."
Çiçek, toplantıda ayrıca toprak varlığının korunabilmesi için Türkiye'de tarım alanında önemli değişikliklere imkan veren Toprak Koruma Kanunu'nun kapsamlı bir şekilde görüşüldüğünü açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER