Asayiş
  • 3.9.2013 13:08

Katilleri kan çekti

EMİNÖNÜ'de kavga eden iki grubu ayırmaya çalışan İsviçre uyruklu 58 yaşındaki turist Jurg Stephan Zuppiger bıçaklanarak öldürüldü. Olayı gerçekleştiren iki kişi, olaydan bir gün sonra cinayet yerine gelince polis tarafından yakalandı.

Eminönü, Gülhane Parkı girişinde 1 Eylül 2013 tarihinde saat 05.00 sıralarında kavga çıktığı ihbarını alan polis, olay yerine gitti. Polis ekipleri tarafından kanlar içinde bulunan turist Jurg Stephan Zuppiger kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İsviçre uyruklu turistin 18 Ağustos tarihinde İpsala sınır kapısından Türkiye'ye girdiği tespit edildi.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, olayın üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Olay günü nişanlı çift A.C. ile F.A.'nın bankta otururken kendilerine laf atan iki kişi ile tartıştığı tespit edildi. Kısa süre sonra kavgaya dönüşen olay sırasında yoldan geçerken kavgayı görerek ayırmaya çalışan isviçreli turistin bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Polis, cinayeti işlediği tespit edilen nişanlı çiftle kavga eden iki kişinin kimliğini tespit etmek için çalışmalara başladı. Bu sırada polisi arayan görgü tanıklarından biri olayın meydana geldiği yere iki kişinin geldiğini, bunların cinayeti işleyen kişilere çok benzediğini söyledi. Bu bilgi üzerine alarma geçen polis hızla olay yerine giderek şüpheli iki kişiyi gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen 20 yaşındaki Hakan T., Cinayet Büro Amirliğinde, yaşı küçük olan O.Y.(16) ise Çocukları Koruma Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada turisti Hakan T.'nin bıçakladığı öğrenildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilen Hakan T., ve O.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:19

İLGİLİ HABERLER