KESK GENEL BAŞKANI SAMİ EVREN, VERHEUGEN'İN İŞÇİ VE İŞVEREN TEMSİLCİLERİYLE YAPTIĞI TOPLANTIYI DEĞERLENDİRDİ
TEZCAN TAŞKIRAN
İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günther Verheugen'in Hyatt Regency Otel'de işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelmesinin ardından, KESK Genel Başkanı Sami Evren, basın kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirdi.
Basın mensuplarına bir açıklama yapan Evren, Türkiye'nin bulunduğu durumu Günther Verheugen'e aktardıklarını belirterek, ''Şu anda, yapılan her basın açıklaması ya da gösterinin ardından davalar açılmaktadır. Sadece benim hakkımda yüzden fazla açılan dava vardır. Bizler her gösteriden, eylemden sonra açılan davaların son derece yanlış olduğunu ifade ettik'' dedi.
Türkiye'nin çağdaş ekonomi seviyesine yükselmesi gerektiğini belirten Evren, ''Böyle bir toplantının gerçekleşmesi bizim açımızdan anlamlıydı. Çağdaş dünyanın bir parçası olmak durumundayız. Bunları Sayın Verheugen'e anlattık. Bizim açımızdan çok yararlı bir toplantı oldu'' diye konuştu.
Toplantıda olumsuz bir tablo çizmediklerinin altını çizen Başkan Evren, ''Mesele olumsuz tablo çizilmesi meselesi değil. Mesele Türkiye'nin gerçeklerini söylemek meselesi. Şu anda Türkiye'de grev ertelemesi var, hala 1 Mayıs yasaklı ve her gösteri ve yürüyüşten sonra davalar açılmakta. Bu sorunları birlikte ele almak istememiz en doğal hakkımızdır. Türkiye'de demokratik sürecin tamamlandığı, her şeyin yolunda gittiği, ekonominin düze çıktığı, gelir dağılımında dengelerin iyi olduğu, işsizlik sorununun çözüldüğü, pembe bir tablo çizildiğini söyleyebilir miyiz? Bizler toplantıda, Türkiye'de ne oluyorsa onu anlattık. Çalışanlar açısından, üretim sürecinde olan insanlar açısından hangi antidemokratik uygulamalar varsa ve Türkiye'nin gerçeği neyse onu ifade ettik. Bu da bizim en doğal hakkımız'' ifadelerini kullandı.
Evren, Türkiye'de yaşananları hiç olamamış gibi yansıtmanın gerçek dışı bir anlayış olduğunu belirterek, ''Sayın Verheugen, süreçler tamamlanmadan birliğe katılım konusunda problemler çıkacağını söyledi. Şu anda birliğe katılan 10 ülkede, bu kriterlerin yerine getirildiğini ifade etti. Bu kriterler yerine getirilmeden bu sürecin tamamlanmayacağını da sözlerine ekledi'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:54