Asayiş
  • 26.5.2022 01:08

KHK ile atılan Nuriye Gülmen’e DHKP/C yöneticiliğinden 10 yıl hapis

 Nuriye Gülmen’e DHKP/C üyeliğinden 10 yıl hapis cezası

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen’e ve Yasemin Karadağ’a DHKP/C silahlı terör örgütü üyeliğinden 10’ar yıl hapis cezası verildi. Yasemin Karadağ'ın, DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu belirtilmişti.

Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen Nuriye Gülmen'in görevine dönmek için DHKP/C talimatıyla açlık grevi yaptığı öne sürülmüş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi Gülmen'i "DHKP/C terör örgütü üyeliğinden" 6 yıl 3 ay hapse mahkum etmişti. Mahkeme, 1 Aralık 2017'de verdiği kararla birlikte Gülmen'i tahliye de etmişti.

Nuriye Gülmen, 5 Ağustos 2020'de ise İstanbul Okmeydanı'nda DHKP/C terör örgütünün karargahı konumundaki İdil Kültür Merkezine yapılan operasyonda tekrar gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Gülmen'in İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde de yargılandığı davada da karar çıktı.

Mahkeme heyeti, Nuriye Gülmen ve Yasemin Karadağ'a DHKP/C silahlı terör örgütü üyeliğinden 10'ar yıl hapis cezası verdi. Yasemin Karadağ'ın, DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu olduğu belirtilmişti. Diğer sanıklar Fırat Kaya ve Olcay Karadağ ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Güncellenme Tarihi : 26.5.2022 01:09

İLGİLİ HABERLER