Gündem
  • 3.10.2022 21:13

Kılıçdaroğlu Amerika'ya gitme gerekçesini tekrar değiştirdi

Amerika seyahati ortaya çıkan CHP liderinin icazet almak için yola çıkacağı iddia edilmişti. Sosyolog Doç. Dr. Adem Palabıyık, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimi için onay almak adına ABD’ye gittiğini düşündüğünü söyleyerek, "Kılıçdaroğlu, ABD’ye itaatini tescillemek ve HDP’yi meşrulaştırmak için gidiyor" diye konuştu.
 

"Kılıçdaroğlu’na ABD’de en büyük destek PKK taraftarları, FETÖ ve Ermeni lobisi tarafından verilecektir"

CHP'nin HDP'nin tüm terörizm söylemlerine sessiz kaldığını savunan Palabıyık, "CHP, en başından beri HDP’nin oylarına muhtaç olduğunu bildiği için HDP’nin tüm terörizm söylemlerine sessiz kaldı. Biden’ın, ‘muhalefeti desteklemeliyiz’ söylemlerinin ardından sahneye adeta fırlayan Kılıçdaroğlu, olası cumhurbaşkanı adayı olabilmek için her şeyi yapacaktır. HDP’nin ortaya koyduğu terör siyasetini görmezden gelerek HDP adına da bazı açıklamaları yapması muhtemeldir. Muhtemeldir ki ABD’de Kılıçdaroğlu’na en büyük destek yine PKK taraftarları, FETÖ ve Ermeni lobisi tarafından verilecektir. Seçimlerin yaklaştığı zaman aralığında Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’ye verdiği vaatler, PKK’nın saldırılarına ses çıkarmaması ve sonunda da Ermeni lobisinin desteği, Kılıçdaroğlu ve bizler için şaşırtıcı olmayacaktır. Çünkü en başından beri Kılıçdaroğlu bu üç terörize yapıya karşı bir duruş sergilememiş ve tam tersine neredeyse sahip çıkmıştır. ABD’de ülkemizin aleyhine konuşulacak mevzular da, Kılıçdaroğlu’nun ana gündem maddeleri olacaktır" dedi.

Bu iddialar üzerine bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu Herhangi bir devlet yetkilisiyle görüşmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu görüşeceği kişileri “daha hakkaniyetli paylaşıma inanan aktivistler ve bu uğurda mücadele veren isimler” diye niteledi.
Ardından sevil toplum örgütleriyle görüşeceğini belirten CHP lideri, bugün tekrar fikir değiştirdi..

Kemal Kılıçdaroğlu ABD seyahati sessizliğini bozdu! ‘Gideceğim ama…’

CHP lideri Kema Kılıçdaroğlu, tartışmalara neden olan ABD gezisine ilişkin olarak, “ABD’ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil” açıklamasını yaptı.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na icazet tartışmalarıyla gündem olan ABD temaslarını sordu.

Kılıçdaroğlu, “ABD'ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil… Bilim ve teknolojideki gelişmeleri görmek, bilim yapanlarla, teknoloji geliştirenlerle birlikte olmak için… Neoliberal politikalara karşı çıkan, sosyal devleti savunanlarla birlikte olmak için” dedi.

Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim günleri arasında ABD'ye gidecek, Washington’da sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretinde neoliberal politikalara karşıtlığı ile bilinen ABD'li demokratik-sosyalist senatör Bernie Sanders ile de görüşecek.

Kılıçdaroğlu ABD'ye neden gideceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında soruları yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu, ABD'ye, "yurt dışına giden öğrencilerle buluşmak için gittiğini" söyledi.

NEDEN AMERİKA'YA GİDİYOR?

Anti-neoliberal politikalara karşıyım. Altta kalanın canı çıksın. Yukarıdakiler istedikleri kadar zengin olsunlar. Dünya artık küreselleşti ve Türkiye bu tabloyu en acı yaşayan ülkelerden birisi. 

Benim birilerinden icazet alma gibi bir düşüncem asla olamaz. Ülkenin bağımsızlığına saygı duyuyorum. Bay Kemal kimseden icazet almaz. Dünyada düşünce vardır, bilim vardır. Hızla gelişen teknolojiler vardır. Umutsuzluğa kapılıp yurt dışına giden gençlerimiz var, onlarla buluşmaya gideceğim. 

Güncellenme Tarihi : 3.10.2022 21:22

İLGİLİ HABERLER