Gündem
  • 31.1.2021 13:07

Kılıçdaroğlu'nun özel misafiri Fetullah'ın özel kalem müdürünün kardeşi çıktı

O misafire ilk dava: Burası dernek değil depo

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden FETÖ bağlantılı Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyelerinin adres olarak gösterdiği deponun sahipleri savcılığa gidiyor. İsmini vermek istemeyen firma yetkilileri, “Bizim bu dernekle bir ilgimiz, alakamız yok. Böyle bir derneği daha önce hiç duymadık” dedi. Depo sahipleri FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in özel kalemi Osman Şimşek’in kardeşi Ersin Şimşek’in başkanlığını yaptığı derneğe suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ersin Şimşek’i 30 Eylül 2020’de parti merkezinde misafir etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 30 Eylül 2020’de parti genel merkezinde misafir ettiği Milliyetçi İmam Hatipliler Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ersin Şimşek’in, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en yakınında bulunan Mollalar Grubu içerisinde yer alan ayrıca özel kalemi olarak da görev yapan Osman Şimşek’in kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı. Şimşek’in tuhaf bağlantılarını gündeme taşıyan Yeni Şafak, dün de dernekle ilgili yeni skandalları ortaya çıkarmıştı. Yeni Şafak’ın, “Tabelası bile yok” başlığıyla manşetten duyurduğu haberde, derneğin tabelası bile olmayan paravan dernek olduğu belirtilmişti. Derneğin, resmi kurumlara bildirdiği Keçiören ilçesi Esertepe Mahallesindeki adresin aslında bir inşaat firması tarafından kullanılan depo olduğu anlaşıldı.

Osman Şimşek, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en yakın adamlarından biri.

Elebaşının kara kutusu

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in en yakınındaki isimlerden biri olan ve Mollalar Grubu içerisinde yer alan Osman Şimşek hakkında “Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan yakalama kararı bulunuyor. Osman Şimşek, Gülen’in Pensilvanya’daki çiftliğinde yaşıyor ve çiftliğin sorumluları arasında yer alıyor. Gülen’in bizzat yetiştirdiği ve en güvendiği adamlarından olduğu belirtilen Osman Şimşek, aynı zamanda elebaşının örgüt tabanına yönelik çeşitli mesajlarının ve videolarının yayınlandığı “Herkül” isimli sitenin de editörü.

BİZİMLE ALAKASI YOK

Söz konusu adresi depo olarak kullanan firma yetkililerine ulaştık. İsimlerini vermek istemeyen firma yetkilileri, söz konusu adresin, kendileri tarafından kullanılan depoya ait olduğunu belirtti. Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği’nin söz konusu yeri adres olarak bildirmeleriyle ilgili bilgisinin olmadığını söyleyen firma yetkilileri, “Bizim bu dernekle bir ilgimiz, alakamız yok” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu Ersin Şimşek’i 30 Eylül’de böyle ağırlamıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Böyle bir derneği de daha önce hiç duymadığını, yine aynı binada da böyle bir derneği duymadığını aktaran firma yetkilileri, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği’nin kendileri tarafından depo olarak kullanılan yeri adres göstermesiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Kurucular arasında yok

Kılıçdaroğlu’nun ağırladığı Ersin Şimşek’in başkanı olduğu dernek 9 Ocak 2020’de kurulurken, resmi kayıtlara göre, 7 kişilik kurucu üyeleri arasında Ersin Şimşek bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Yine Şimşek’in adı, yönetim kurulu listesinde de yer Söz konusu dernekle ilgili kayıtlarda belirtilen adresteki esnafla görüştük. Binanın hemen yanında market işleten esnaf, “Yıllardır burada esnaflık yapıyorum, ancak böyle bir dernek ne duydum ne gördüm” dedi. Yine binanın yanındaki bir emlakçı ve berber de yine söz konusu adreste böyle bir derneğin olmadığını, burada daha önce bir kırtasiyenin olduğun ancak şimdi de inşaat firması tarafından depo olarak kullanıldığı söyledi. Başka bir vatandaş ise, “10 yıldır bu mahalledeyim, burada böyle bir dernek yok” diye konuştu.

Ersin Şimşek’in abisi olan elebaşı Fetullah Gülen’in kara kutusu Osman Şimşek hakkında FETÖ soruşturmalarına giren ifadelere de ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmalarında yakalanan şüphelilerin ifadelerinde, Osman Şimşek’in adı, “ABD’de Fetullah Gülen tarafından düzenlenen sohbet adı altındaki toplantılara katılan örgüt üst düzey yöneticilerinden” şeklinde geçiyor. Yine başka bir soruşturmada da bir şüpheli Şimşek ile ilgili “Fetullah Gülen’in en yakınında bulunan Mollalar Grubu içerisinde faaliyet yürüten şahıs” ifadelerini kullandı.

FETÖ şemasına göre “özel kalem” yapılanması örgütün ilk ayağında yer alıyor. Direkt Gülen’e bağlı olan özel kalem, elebaşının ‘mahrem işleri’ni üstleniyor ve sırdaşı gibi faaliyet gösteriyor. Osman Şimşek’in içerisinde yer aldığı Mollalar Grubu da direkt Gülen’e bağlı olarak çalışıyor. Fetullah Gülen’e tam bir biat içerisinde bağlı kimseler olan mollalar, aynı zamanda müfettiş olarak faaliyet gösteriyor. Herhangi bir ülkede problem çıkması durumunda Fetullah Gülen, çok güvendiği bu mollaları görevlendiriyor.almıyor. Kayıtlarda, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ok olarak görünüyor.

15 Temmuz'da ABD'deydi

Alınan bilgiye göre, bir dönem garson ve vale olarak çalışan Ersin Şimşek’in, buna karşın yurt dışına çıkış kaydının bir hayli fazla olması dikkat çekti. Şimşek’in 30’un üzerinde yurt dışı çıkış kaydığı olduğu belirtildi. En dikkat çeken yurt dışı kaydı ise 15 Temmuz darbe girişiminden hemen önce ABD’ye gitmesi. Şimşek’in, 7 Temmuz 2016 tarihinde ABD’ye gittiği ve 27 Temmuz’da ülkeye döndüğü kaydedildi.

FETÖ'cü kardeşler

Ersin Şimşek’in, Osman Şimşek gibi diğer kardeşlerinin de FETÖ’de kritik görevler üstlendiği öğrenildi. Şimşek’in Almanya’da yaşayan abisi Halil Şimşek’in Avrupa genelinde konferanslara ve büyük mütevelli toplantılarına sohbet vermek için katıldığı belirtildi. Yine Şimşek’in diğer abilerinin de FETÖ kurumlarıyla irtibatı olduğu ve elebaşının talimatının ardından Bank Asya’ya para yatırdığı ifade edildi.

Dikkat çeken bağlantılar

Ersin Şimşek’in bağlantıları da dikkat çekici. Şimşek’in, Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İYİ Parti’deki birçok isimle yoğun irtibatının olduğu öğrenildi. Şimşek’in eşi Hilal Şimşek de, 2014 yılında örgüt talimatı üzerine Bank Asya’da hesap açtırıp 20 bin lira yatırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ersin Şimşek’in kabulüne ilişkin fotoğraflar CHP’nin internet sitesinde de yer alıyor. Ayrıca sitedeki açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi İmam Hatipliler Derneği üyeleri ile video konferans toplantısında bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantıda hazır bulunan Dernek Başkanı Ersin Şimşek’e Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını hediye etti. Görüşmede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi” deniliyor. Öte yandan Şimşek, bazı üyelerinin “Fişleniriz” kaygısıyla daveti reddettiğini iddia ederek algı operasyonu yapmıştı.

Güncellenme Tarihi : 1.2.2021 00:47

İLGİLİ HABERLER