Gündem
  • 23.1.2015 17:23

Kılıçdaroğlu,'Savcıların hemen hareketi geçmesi lazım'

Toplantıda Ayşe Buğra'nın kendilerine çok önemli bir sunuş yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, " Sosyal politikalarla ilgili olarak, verimli bir toplantı oldu. Türkiye'de yolsuzluk ve işsizlik had safhada. Bu sorunun tümüyle gündemden çıkarılması ve çözülmesiyle ilgili değerli bilim insanlarının görüşleri oldu ve yararlandık. Sayın Buğra'ya teşekkür ediyorum"dedi.

CEMAAT OKULLARININ KAPATILMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti sırasında dile getirdiği cemaat okullarının kapatılması ve yerlerine Milli Eğitim okullarının açılması önerisiyle ilgili soruya yanıt veren KIlıçdaroğlu, " Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanıdır ve Dışişleri Bakanıdır. Onların görüşleri daha önemli. Onların böyle bir talebi benim bildiğim kadarıyla medyaya yansımadı" dedi.

HALKIN VİCDANINDA MAHKUM OLDULAR

Kılıçdaroğlu, Egemen Bağış'ın Yüve Divan oylaması iptaliyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvurup başvurmayacakları şeklindeki bir soruya da, " O konuda 4 bakan halkın vicdanında mahkum olmuştur" yanıtını verdi.

AYNI GÖRÜŞTE OLMALARI ÖNEMLİ

Oylama sırasında Ak Partide yaşanan fireyi de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Biz 17-25 Aralık yolsuzluk olayının Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu defalarca dile getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi'nden de 50'ye yakın milletvekilinin aynı görüşte olması biçim için önemli"dedi.

SAVCILAR HAREKETE GEÇMELİ

Serap Eser'le ilgili Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in dile getirdiği 'molotofu atan MİT görevlisiydi' iddiasının hatırlatılması üzerine Kemal Kılıçaroğlu," Dönemin İçişleri Bakanı böyle bir açıklama yapıyorsa, bu çok önemlidir. Savcıların hemen harekete geçmesi lazım"diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kral Abdullah'ın ölümüyle ilgili Suudi halkına baş sağlığı dileğinde bulundu.

Özgür ALTUNCU / İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:41

İLGİLİ HABERLER