Asayiş
  • 23.3.2021 23:00

Kocaeli'de dev uyuşturucu operasyonu: 3 ton 860 kilogram...

 Kocaeli'de polis ekiplerince gümrüklü alandaki yük gemisine düzenlenen operasyonda 3 ton 860 kilogram toz esrar ve 100 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Son dakika: Kocaeli'de dev uyuşturucu operasyonu: 3 ton 860 kilogram...

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü son yılların en büyük uyuşturucu operasyonlarından birine imza attı.

Edinilen bilgilere göre bazı şahısların yurt dışından ülkemize kaçak yollar ile soktuğu uyuşturucu maddeyi, yine ülkemiz üzerinden başka bir ülkeye sevk edecekleri bilgisine ulaştı. Alınan duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, olayla ilgili teknik ve fiziki takibe başlayan Kocaeli Polisi, öğle saatlerinde bir gemiye operasyon düzenledi.

Gemide bulunan konteynırlarda, detektör köpekler ile yapılan aramalar esnasında bir konteyner'a detektör köpeklerin tepki vermesi üzerine yapılan aramada 4 ton toz esrar ile 100 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca sevkiyatı yapan kişilerin uyuşturucunun hassas burunlu köpeklere yakalanmaması amacıyla konteynerın içinde çuvallar içerisinde nane koydukları tespit edildi.

El konulan uyuşturucu Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, konteyner'ı gönderen ve alıcı olan kişilerin tespiti için çalışma başlatıldı.

Öte yandan henüz olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

BAKAN SOYLU'DAN PAYLAŞIM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı paylaşımda "Uyuşturucuya bir darbe daha! İnsanımızı zehirlemenize izin vermeyeceğiz... 3 ton 860 kg esrar 99.000 captagon Teşekkürler @NarkotiksmDB Teşekkürler Kocaeli Emniyet Elinize sağlık" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2021 21:03

İLGİLİ HABERLER