Ekonomi
  • 7.3.2007 05:59

KORKUNÇ TABLO: 602 BİN ESNAF KEPENK KAPATTI!..

TESK Başkanı Günday: Piyasalarda yalancı bahar yaşanıyor. Esnaf can çekişiyor


TESK Başkanı Derviş Günday, son iki yılda 444 bin işyerinin açılmasına rağmen, 602 bin işyerinin kapandığını söyledi.

Ekonomide yalancı bahar yaşandığını savunan Günday, 'Esnaf can çekişiyor' dedi. Büyümenin nimetlerinden yüksek gelir gruplarının yararlandığını vurgulayan Günday, toplumun alt ve orta kesimleri gibi esnaf ve sanatkarların da büyümeden nasibini alamadığına işaret etti.

Zarar eden esnafın vergi vermeye zorlanmasının ve esnafa mevzuat dışı baskı yöntemlerinin uygulanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Günday, hükümetin seçimlerde kendisine destek veren esnaf ve sanatkar kesimini unuttuğunu ifade etti.


Günday, IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'nin dış borç ödeme kapasitesini sürekli kılınmayı amaçladığını ileri sürerek, sıcak paranın etkisiyle dış borçların ödendiğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:16

İLGİLİ HABERLER