Asayiş
  • 23.9.2021 13:22

Liseli Arda Yurtseven'i kim öldürdü

İstanbul Kartal'da 3 gün önce ortadan kaybolan 16 yaşındaki Arda Yurtseven ormanda ölü bulundu. Türkiye'yi ağlatan liseli Arda'nın arkadaşı Twitter hesabından paylaştığı sözler yürek burktu: Nasıl kıyabildiler sana... İşte son dakika haberinin detayları...

İstanbul Kartal'da kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Arda Yurtseven'den acı haber geldi. Genç adamın cansız bedeni ormanda bulundu. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Yurtseven'in arkadaşının Twitter hesabından yaptığı paylaşım yürek burku...İstanbul Kartal Esentepe Mahallesi'nde oturan 16 yaşındaki Arda Yurtseven geçtiğimiz pazartesi günü bisikletiyle çıkarak kayboldu. Ailesi, polise giderek kayıp başvurusunda bulundu.

Gencin cep telefonunun sinyal verdiği Aydos Ormanı'nda bugün arama yapıldı. Arama sırasında Yurtseven'in bisikletine rastlandı.

LİSELİ ARDA'NIN CENAZESİ ADLİ TIP'A YOLLANDI

Aramalar sürerken Arda Yurtseven'in cesedi bir ağaçta asılı halde bulundu.Ekiplerin incelemelerin ardından 16 yaşındaki Arda Yurtseven'in cansız bedeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.Arda Yurtseven'in ölüm nedeniyle ilgili inceleme sürüyor...

'ARDA YURTSEVEN EN SON KARTAL CİVARINDA GÖRÜLMÜŞTÜR'

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği'nden yapılan açıklamada "Okulumuz öğrencilerinden Arda Yurtseven, Kartal Esentepe mahallesindeki evinden üzerinde gri tişört ve çantası ile siyah yol bisikleti kullanarak ayrılmış. En son Kartal civarında görülmüştür." ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul Kartal'da yaşan 16 yaşındaki lise öğrencisi Arda Yurtseven'den günlerdir haber alınamıyordu.Son olarak Kartal'ın Esentepe mahallesinde görülen 16 yaşındaki Arda Yurtseven'in kursa gitmek için evinden ayrıldığı öğrenilmişti.

Son dakika: İstanbul'da Arda Yurtseven'ın cansız bedenine ulaşıldı! Arkadaşı Twitter'dan paylaştı: Nasıl kıyabildiler sana

Son olarak Kartal'ın Esentepe mahallesinde görülen 16 yaşındaki Arda Yurtseven'in kursa gitmek için evinden ayrıldığı öğrenilmişti.x

Lise öğrencisi Arda Yurtseven ölümüyle sevenlerini yasa boğdu. Eski sınıf arkadaşı Gökçe isimli arkadaşı Twitter hesabından şu sözleri paylaştı: "Canım eski sınıf arkadaşım, nasıl kıyabildiler sana, nasıl kıyabildin kendine? Ağlamaktan gözlerim kuruyacak çok özür dileriz seni koruyamadık canım benim.. Asla unutmayacağım."

MAVİ BALİNA İDDİASI!

Öte yandan Arda'nın ölümüyle ilgili bir iddia ortaya atıldı. Liseli gencin birçok çocuğu ölüme sürükleyen Mavi Balina oynadığı ileri sürüldü.

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Oyunun orijinal adı Siniy Kit. Bu ismin Rus rock grubu Lumen'in bir şarkısından alındığı düşünülüyor. Şarkının sözlerinde "Neden çığlık atarsın / Kimse sesini duymazken / Konu ne, konu ne" diyor. Şarkı "ağı delip geçemeyen devasa bir mavi balinanın" öyküsünü anlatıyor.

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.50. günün sonunda da kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor.


 

Güncellenme Tarihi : 23.9.2021 13:28

İLGİLİ HABERLER